Πυρά κατά Στουρνάρα στη Βουλή
Με βολές από το εσωτερικό της ΝΔ κατά του Γιάννη Στουρνάρα για τους σχεδιασμούς του υπουργείου Οικονομικών στον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων αλλά και για το ζήτημα των πλειστηριασμών, άρχισε την Πέμπτη στην Ολομέλεια της Βουλής, η τρίτη ημέρα της συζήτησης του προϋπολογισμού του 2014.
Σαφείς αιχμές κατά του υπουργού Οικονομικών
Ο Γιώργος Βλάχος δήλωσε ότι δίνει θετική ψήφο στον προϋπολογισμό, ωστόσο πρόσθεσε: «Τυχόν αστοχία θα σημαίνει νέα μέτρα μη αποδεκτά από την κοινωνία και θα δείξουν ως υπεύθυνους αυτούς που συνέταξαν τον προϋπολογισμό».
Δριμύ κατηγορώ στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα με αφορμή τη δήλωσή του περί «υποφορολόγησης των Ελλήνων», άσκησε από το βήμα της Ολομέλειας και ο βουλευτής της ΝΔ Ανδρέας Ψυχάρης. «Ο κ. Στουρνάρας αν κοιτάξει όλα τα στοιχεία θα διαπιστώσει ότι σφάλει» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ψυχάρης σημειώνοντας ότι για να γίνουν συγκρίσεις στη φορολογία με τη Γερμανία θα πρέπει να ληφθεί υπόψη το ύψος των μισθών, των συντάξεων και κυρίως η υπεραξία που μένει μετά τη φορολόγηση.
«Αν ο κ. Στουρνάρας πάει σε σούπερ μαρκετ στη Γερμανία θα διαπιστώσει ότι βασικά αγαθά όπως το γάλα και το ψωμί κοστίζουν χαμηλότερα από ότι στην Ελλάδα» παρατήρησε ο βουλευτής υπογραμμίζοντας παράλληλα το γεγονός ότι η αγοραστική αξία των γερμανών σε σχέση με αυτή των ελλήνων είναι πολύ υψηλότερη. Με εξίσου αυστηρό τόνο ο κ. Ψυχάρης ολοκλήρωσε την τοποθέτησή του συστήνοντας στον Υπουργό Οικονομικών « αντί να λέει τέτοιες θεωρίες (περί υποφορολόγησης) να καταθέσει ένα δίκαιο φορολογικό νομοσχέδιο».
Το ζήτημα της φορολογίας έθεσε και ο Προκόπης Παυλόπουλος από τη ΝΔ τονίζοντας ότι δεν επιτρέπεται περαιτέρω φορολόγηση «ούτε ηθικώς ούτε πολιτικώς».
«Ψηφίζω τον προϋπολογισμό όμως χωρίς καμία δυνατότητα περαιτέρω φορολόγησης των ελλήνων πολιτών γιατί δεν επιτρέπεται ούτε πολιτικώς ούτε ηθικώς» είπε χαρακτηριστικά.
Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, ο Γιώργος Ντόλιος εξήρε την πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσει τροπολογία για τους πλειστηριασμούς χαρακτηρίζοντας την κίνηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης «πολύ θετική», και πρόσθεσε «μου αρέσει η πρόταση που κάνει να μην μπορούν τα κόκκινα δάνεια να περάσουν στα funds. Η κυβέρνηση θα πρέπει να βάλει θετικό πρόσημο σε αυτή την πρωτοβουλία και ο ΣΥΡΙΖΑ να βάλει θετικό πρόσημο σε αυτή την κίνηση της κυβέρνησης». Επίσης ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ αναφερόμενος στο θέμα των πλειστηριασμών είπε ότι είναι «η πρώτη φορά που η κυβέρνηση νομοθετεί μονομερώς, μακάρι να τα βρούμε με την τρόικα σε αυτή την επιλογή όμως αν δεν τα βρούμε φαίνεται ανοιχτή να το κάνει ανεκτό» κατέληξε.
Οι βολές όμως συνεχίστηκαν και από τα κόμματα της αντιπολίτευσης με το ΣΥΡΙΖΑ δια του Δημήτρη Στρατούλη να κάνει λόγο για δολοφονικό προϋπολογισμό τον οποίο παρομοίωσε με όπλο μαζικής καταστροφής.
Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Μιχάλης Αρβανίτης υποστήριξε ότι πρόκειται για τον πέμπτο προϋπολογισμό εξαθλίωσεως ενώ η Χρυσούλα Γιαταγάνα από τους ΑΝΕΛ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «υποτάσσεται» στις επιταγές της Γερμανίας και πρόσθεσε «θελετε να ρίξετε στους νέους φούρνους της Μέρκελ του ανέργους».
Εκ μέρους της ΔΗΜΑΡ ο Γιάννης Πανούσης υποστήριξε ότι με τον προϋπολογισμό του 2014 «προγραμματίζουμε μία χρονιά με πληττόμενο το σύνολο του λαού» ενώ παρατήρησε ότι παράλληλα γίνονται και διακρίσεις από την πλευρά της κυβέρνησης «που πονάνε περισσότερο με αυτόν τον προϋπολογισμό και νιώθει κανείς ότι ορθώνονται νέα τείχη ανάμεσα σε αυτούς που διαχειρίζονται την κρίση και σε αυτούς που πλήττονται από την κρίση» δήλωσε.
Από το ΚΚΕ η Λιάνα Κανέλη υποστήριξε ότι επιδίωξη του προϋπολογισμού του 2014 είναι να κρατήσει «τα κεφάλια κάτω», όπως είπε χαρακτηριστικά.
Κωνσταντινόπουλος: «Δεν υπάρχει θέμα Στουρνάρα»
Παρά τις γενικευμένες αντιδράσεις κατά του Γιάννη Στουρνάρα, αλλά και τα σκωπτικά σχόλια που έκανε προσφάτως εναντίον του υπουργού Οικονομικών ο Βαγγέλης Βενιζέλος, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος σε δηλώσεις του την Πέμπτη στον ΒΗΜΑ FM 99,5 τόνισε ότι «δεν υπάρχει θέμα Στουρνάρα».
«Εχουμε έναν προϋπολογισμό να ψηφίσουμε» τόνισε χαρακτηριστικά ο Οδ. Κωνσταντινόπουλος.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Η αλβανική μαφία διώχνει δια της βίας τις Ελληνίδες ιερόδουλες από την παραλιακή και τις αντικαθιστά με Αλβανίδες
- Toλμήστε να κάνετε το παρακάτω ψυχολογικό τεστ...
- Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ - Στο 13% η Χρυσή Αυγή
- Όλα τα βλέμματα πάνω της! (ΦΩΤΟ)
- Η ορκωμοσία της ΣΤ' ΕΣΣΟ 2013 στην Τρίπολη
- Θιβετιανό Μαστίφ επιτίθεται σε ανυποψίαστη γυναίκα (βίντεο)
- Ζήτησε συγγνώμη μέσω Facebook 30 χρόνια μετά
- Τα δικαιολογητικά για τις 7400 θέσεις κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις No Comments

- Τελευταία Νέα No Comments
- Πυρά κατά Στουρνάρα στη Βουλή
- Νεκρή ηλικιωμένη από φωτιά σε παράπηγμα στον Ασπρόπυργο
- Κομοτηνή: Εντοπίστηκε νεκρός μετά από φωτιά σε αποθήκη του ΟΑΕΔ
- Οι 20 πιο ακριβοπληρωμένοι ηθοποιοί
- Πορείες στη μνήμη του Γρηγορόπουλου
- Απεργούν μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ
- Νεκρός από φωτιά σε δώμα ξενοδοχείου στον Πειραιά
- Ο Ομπάμα για τον Μαντέλα
- Η Ρένα Δούρου για τον θάνατο του Μαντέλα
- Παγκόσμιος θρήνος : «Έφυγε» ο Νέλσον Μαντέλα [εικόνες-βίντεο-live]
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Πάτρα: Μια καλαίσθητη χριστουγεννιάτικη δημιουργία στο "Φάρο"
- Θα επανασυνδέουν το ρεύμα σε φτωχά νοικοκυριά
- Χάος στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, από την απεργία των λεωφορείων
- Ο Στουρνάρας παραδέχεται ότι δεν μειώνει τις αντικειμενικές αξίες για να μην χάσει έσοδα απο τους φόρους!
- Γιατί ο Νταβούτογλου έρχεται στην Αθήνα στις 13 Δεκεμβρίου
- Ο θάνατος του Nelson Mandela έκανε τον Γιώργο Τσαλίκη να ξεσπάσει
- Παπούλιας: Αληθινός ήρωας ο Νέλσον Μαντέλα
- Πήλιο: Τραγικός θάνατος για 74χρονο που παρασύρθηκε από το φορτηγό του
- Συμπαράσταση ΠΑΜΕ στις κινητοποιήσεις των αγροτών