«Ποτάμια» οι δρόμοι – Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία

Λίγο μετά τις δύο το μεσημέρι ο ουρανός της πρωτεύουσας σκοτείνιασε και άρχισαν οι αστραπές και οι βροχές, και μάλιστα έντονα στα βόρεια προάστια. Πάντως, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, η κακοκαιρία στην Αθήνα θα εξασθενήσει το απόγευμα, αν και ο βροχερός καιρός θα συνεχιστεί σε Μακεδονία, Θεσσαλία και τις Σποράδες.

Κεντρικοί δρόμοι της Αθήνας όπως η λεωφόρος Κηφισίας και η λεωφόρος

Μεσογείων πλημμύρισαν με αποτέλεσμα η κυκλοφορία των οχημάτων να διεξάγεται με πολύ μικρές ταχύτητες ειδικά στα σημεία όπου παρατηρείται συσσώρευση υδάτων στο οδόστρωμα. Ήδη το τηλεφωνικό κέντρο της Πυροσβεστικής έχει δεχθεί 25 κλήσεις για άντληση υδάτων σε περιοχές όπως το Χαλάνδρι, το Μαρούσι, το Νέο Ηράκλειο και η Νέα Ιωνία.

Σημειώνεται ότι τη νύχτα, στη Θεσσαλονίκη, ένας 49χρόνος οδηγός τζιπ, πνίγηκε, όταν το όχημα του, παρασύρθηκε από ορμητικό χείμαρρο στην περιοχή του Ωραιοκάστρου. Στο όχημα επέβαινε και ο 19χρονος γιος του άτυχου άνδρα, ο οποίο διασώθηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία και είναι καλά στην υγεία του.

Η πρόβλεψη καιρού της ΕΜΥ για σήμερα έχει ως εξής.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία νεφώσεις τοπικά αυξημένες με βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές. Στη δυτική Μακεδονία και τη Θράκη λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί μέχρι 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: έως 26 βαθμούς κελσίου.
Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ηπειρωτικά τις απογευματινές ώρες με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα ορεινά.

Άνεμοι: βορειοδυτικοί 4 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: έως 28 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις απογευματινές ώρες. Στη Θεσσαλία και τις Σποράδες τα φαινόμενα πρόσκαιρα θα είναι κατά τόπους ισχυρά.

Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: έως 29 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: γενικά αίθριος. Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις απογευματινές ώρες στην Κρήτη με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων κυρίως στα ορεινά.

Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: έως 29 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: γενικά αίθριος. Λίγες νεφώσεις το απόγευμα στα βόρεια.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά στα νότια 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: έως 29 βαθμούς κελσίου.

Αττική

Καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και τις απογευματινές ώρες τοπικές καταιγίδες.

Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: έως 29 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές.

Άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ.

Θερμοκρασία: έως 26 βαθμούς κελσίου.

Πως θα εξελιχθεί η κακοκαιρία την Τρίτη
Η δεύτερη μέρα της κακοκαιρίας θα επηρρεάσει κυρίως τα ανατολικά και τα βόρεια ηπειρωτικά τμήματα της χώρας και το βόρειο και κεντρικό Αιγαίο με νεφώσεις, σποραδικές βροχές και ισχυρές καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και αργότερα στην Ευβοια, την κεντρική και ανατολική Στερεά και πρόσκαιρα στη Θράκη και στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.

Πιο συγκεκριμένα οι περιοχές που θα πληγούν θα είναι η Ξάνθη, η Δράμα, το Διδυμότειχο, η Κομοτηνή, η Καβάλα, η Θάσος, η Σαμοθράκη, η Λήμνος, ο Αι – Στράτης, η Μυτιλήνη, η Χίος, η Εύβοια, η ανατολική Στερεά Ελλάδα όπως ειναι η Λαμία, η Αταλάντη, η Λιβαδειά, η Θήβα και βεβαίως το λεκανοπέδιο της Αττικής. Κατά τη διάρκεια της ημέρας τα φαινόμενα θα οδεύουν όλο και ανατολικότερα και θα επηρρεαστούν αργότερα η Αλεξανδρούπολη, η Ορεστιάδα και οι περιοχές του Έβρου.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι και δε ξεπεράσουν τα 6 μποφόρ κυρίως στα πελάγη, δηλαδή στο Κάβο Ντόρο, στο Ικάριο πέλαγος, στη θάλλασα της Ρόδου, της Καρπάθου και του Καστελλόριζου. Η θερμοκρασία σε πτώση θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 14 εω 25 βαθμούς, στα κεντρικά από 17 εως 27 βαθμούς και στα νησιά από 20 εως 29 βαθμούς κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις που θα πυκνώσουν, οπότε το μεσημέρι και το απόγευμα θα έχουμε βροχές και καταιγίδες κυρίως στα βόρεια και ανατολικά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι – βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ, στα ανοιχτά εως και 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 εως 25 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 2 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 εως 24 βαθμούς κελσίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα