Πόσες ώρες πρέπει να δουλέψει κάποιος για να αγοράσει ένα iPhone (Bίντεο)

Η απόκτηση ενός iPhone 5s είναι για πολλούς καημός, γι αυτό και αποφασίζουν να κρατήσουν ένα μέρος από τις οικονομίες τους προκειμένου να μπορέσουν να το αποκτήσουν. Ωστόσο δεν είναι καθόλου εύκολο με τους μισθούς που υπάρχουν στις περισσότερες χώρες να μπορέσει κάποιος εργαζόμενος να αποκτήσεις το συγκεκριμένο κινητό τηλέφωνο της Apple.

Οπως γράφει και το businessinsider

η αγορά ενός iPhone δεν είναι τόσο εύκολη για τους εργαζόμενους αρκετών χωρών εκτός των ΗΠΑ. Εκεί ο μέσος εργάτης σε εργοστάσιο παίρνει 24 δολάρια την ώρα και θεωρητικά με 30 ώρες εργασίας μπορεί να αγοράσει το συγκεκριμένο τηλέφωνο της Apple που κοστίζει 707 δολάρια.

Από την άλλη πλευρά όμως ο αντίστοιχος εργάτης στη Βραζιλία που λαμβάνει 5,95 δολάρια την ώρα θα χρειαστεί περισσότερες από 200 ώρες εργασίας για να καταφέρει να αποκτήσει ένα iPhone, το οποίο σημειωτέον κοστίζει 1.196 δολάρια στη χώρα του.

Την ίδια ώρα ένας εργάτης εργοστασίου στην Κίνα, όπου φτιάχνονται τα περισσότερα iPhone. Κερδίζει 1,74 δολάρια την ώρα και θα χρειαστεί 499 ώρες δουλειάς αν θέλει να αποκτήσει αυτό το τηλέφωνο που κοστίζει 868 δολάρια.

Στην καλύτερη κατάσταση είναι αυτοί που ζουν σε Ελβετία, Δανία και Αυστραλία που χρειάζονται λιγότερες από 30 ώρες για να το αγοράσουν.

Δείτε το βίντεο ΕΔΩ

Πηγή: iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα