Πόλεμος δηλώσεων Κεδίκογλου-ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή το Spiegel

Το γερμανικό περιοδικό Spiegel έχει βάλει φωτιά στο ελληνικό πολιτικό σκηνικό,κατατάσσοντας τον Αλέξη Τσίπρα στους δέκα επικίνδυνους Ευρωπαίους πολιτικούς.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος καλεσμένος σήμερα στη ΝΕΤ δήλωσε με αφορμή το δημοσίευμα:

Εγώ, το μόνο που έχω να σχολιάσω είναι το «ντουέτο», γιατί πρώτος στη λίστα του «Spiegel» είναι – αν δεν κάνω λάθος – ο αρχηγός των Γερμανών

Χριστιανοκοινωνιστών της Βαυαρίας, ο οποίος θέλει την Ελλάδα εκτός ευρώ «για τιμωρία» και δεύτερος είναι ο κύριος Τσίπρας ο οποίος έλεγε ότι «δεν είναι φετίχ το ευρώ». Νομίζω ότι ο κοινός παρανομαστής στη λίστα του «Spiegel» είναι αντιευρωπαϊστές ηγέτες. Θα έπρεπε να προβληματιστούν στον ΣΥΡΙΖΑ.

Η Κουμουνδούρου έσπευσε να απαντήσει στον κυβερνητικό εκπρόσωπο τονίζοντας ότι είναι καλύτερος ο φόβος παρά η λύπηση:

Οι δανειστές μας και ο ελληνικός λαός, έχουν άραγε τα ίδια ακριβώς συμφέροντα και διατρέχουν τους ίδιους κινδύνους; Η χρεοκοπία και η εξαθλίωση του λαού μας, η εκποίηση του δημόσιου πλούτου είναι για τους δανειστές μας κέρδος. Όποιος απειλεί την ηγεμονία και την κερδοσκοπία τους είναι επικίνδυνος. Όποιος την ευνοεί είναι ευχάριστος και σπουδαίος ηγέτης. Για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, αποτελεί τίτλο τιμής να τον φοβούνται αυτοί που καταδικάζουν τη χώρα στη φτώχια και στην εξαθλίωση. Άλλωστε, τονίζεται, ο λαός μας έχει πλέον καταλάβει πολύ καλά ποιος είναι ο πραγματικός κίνδυνος και ποιά η σωτηρία. Όσο για τον κυβερνητικό εκπρόσωπο και την τριανδρία της καταστροφής που μας κυβερνά: Καλύτερα να σε φοβούνται παρά να σε λυπούνται.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, απαντώντας στο σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ δήλωσε:

Εάν αποτελεί τίτλο τιμής για τον κ. Τσίπρα το να είναι στην ίδια λίστα με τους υπέρμαχους του εξοστρακισμού της Ελλάδας από την Ευρώπη, τότε ειλικρινά εκπλήσσομαι.

]]>
Keywords
Τυχαία Θέματα