Πιπιλή: «Ευτυχώς που δεν κυβέρνησε η Αριστερά»

Kριτική σε όσους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας τάσσονται εναντίον του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, άσκησε η Φωτεινή Πιπιλή και υποστήριξε ότι στις ευρωεκλογές η Ν.Δ. στάθηκε όρθια λόγω του Αντώνη Σαμαρά «διότι τράβηξε η σταθερότητα, εργατικότητα και απόδοση και προσπάθεια».

Η κ. Πιπιλή μίλησε επίσης στον ΒΗΜΑ FM

για τον ανασχηματισμό, τις εκλογές, το νομοσχέδιο για τον αιγιαλό, αλλά και τον Γιάννη Στουρνάρα.

«Ευτυχώς που δεν κυβέρνησε η Αριστερά! Ειλικρινά το λέω! Διότι είναι το μόνιμο επιχείρημα της Αριστεράς ότι δεν φταίει για το μπάχαλο στο οποίο βρίσκεται η Ελλάδα, αλλά η σωστή απάντηση είναι ότι εσείς όπου κυβερνήσατε, τα κάνατε πολύ χειρότερα από εμάς. Στα πανεπιστήμια έγινε της τρελής, ενώ με τον Τσίπρα – που είναι και παναθηναϊκάκιας, όπως εγώ – έγινε χαμός με το γήπεδο του Παναθηναϊκού που το μπλοκάρισε με κάτι δηλώσεις στο Δήμο Αθηναίων. Τι τους έπιασε ξαφνικά τώρα το θέμα της ΑΕΚ να το λύσουν σε ένα δευτερόλεπτο;

«Ο Βενιζέλος μπορεί να απολαύσει την ηρεμία της πολυθρόνας του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, έστω και αν δεν μπορώ να προσδιορίσω επακριβώς το χρονικό διάστημα», είπε μεταξύ άλλων, και τόνισε: «Θα περίμενε κανείς ότι με το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών που νίκησε ο ΣΥΡΙΖΑ το πρόβλημα θα είχε η Ν.Δ., τελικά το πρόβλημα έχουν οι ΑΝΕΛ και η ΔΗΜΑΡ

Χαρακτήρισε δε τους βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων «λαϊκομπαρόκ δεξιά». «Όσοι μείναμε στη Ν.Δ. είμαστε από αυθεντικοί δεξιοί έως κεντρώοι», σημείωσε.

«Ο κ. Στουρνάρας αν δεν ήταν τόσο ψύχραιμος και βαμμένος στο όραμά του να βοηθήσει μια κυβέρνηση και έναν πρωθυπουργό να ορθοποδήσει η χώρα και να μην καταστραφεί, δεν θα είχαμε αυτά τα αποτελέσματα από τη σκληρή πολιτική. Θεωρώ ότι είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό πρόσωπο και για την πολιτική του μέλλοντος, η οποία εκ των πραγμάτων θα έχει στέρεες οικονομικές και τεχνοκρατικές βάσεις με ολίγη από σωστή και όχι λαϊκίστικη πολιτική. Και με ενοχλεί διότι δεν αποφασίζει ο υπουργός Οικονομικών την οικονομική πολιτική και την αποφασίζει ο πρωθυπουργός, το κυβερνητικό σχήμα και οι κυβερνητικοί βουλευτές. Είναι ντροπή όλοι εμείς – ή κάποιοι από εμάς τώρα – να ανακαλύπτουμε ότι επειδή έφερνε ο Στουρνάρας ένα σκληρό νομοσχέδιο δεν φταίγαμε εμείς που το ψηφίσαμε ή αυτοί που το έφεραν και έφταιγε ο Στουρνάρας. Δύο είναι οι πόλοι: άμεση ανακούφιση των πραγματικά ασθενέστερων τάξεων και αποφορολόγηση της αστικής περιουσίας, ώστε να ανασάνουν και οι αστοί», σημείωσε.

Ξεκαθάρισε, τέλος ότι εάν δεν αλλάξει στο νομοσχέδιο περί αιγιαλού «και δώσει όλες τις παραλίες της χώρας στους δημάρχους και στους νομάρχες και μεγαλοξενοδόχους, εγώ δεν το ψηφίζω».

Keywords
Τυχαία Θέματα