Περιπολικό 500.000 ευρώ έχουν στο Ντουμπάι!!!

Θα τρίβουν τα μάτια τους οι… κακοποιοί στο Ντουμπάι, αφού πρόσφατα η Αστυνομία της χώρας, πρόσθεσε στο στόλο της μία Lamborghini Aventador αξίας 500.000 ευρώ.

Η παραγγελία είχε γίνει πριν από 16 μήνες και το διάσημο Ιταλικό περιπολικό έφτασε στον προορισμό του πριν από λίγες ημέρες στα κεντρικά γκαράζ της Αστυνομίας, η οποία με ανακοίνωσή της δικαιολόγησε αυτή την αγορά ως το μόνο τρόπο για να συλλαμβάνει τους «εγκληματίες των δρόμων» οι οποίοι δεν μπορούν να πιαστούν με τα απλά περιπολικά.

Η

Aventador εφοδιάζεται με κινητήρα V12 χωρητικότητας 6.498 κ.εκ. ο οποίος αποδίδει 700 ίππους στις 8.250 σ.α.λ. ενώ παράγει και 690 Nm ροπής στις 5.500 σ.α.λ. Οι εκπομπές ρύπων CO2 φτάνουν τα 398 γρ./χλμ. και η μέση κατανάλωση σύμφωνα με τους Ιταλούς κυμαίνεται στα 17,2 λίτρα στα 100 χιλιόμετρα (διαθέτει ντεπόζιτο χωρητικότητας 90 λίτρων).

Από πλευράς επιδόσεων, το 0-100 επιτυγχάνεται σε 2,9 δευτερόλεπτα ενώ γι” αυτούς που αντέχουν στα πολλά γκάζια η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 350 χλμ./ώρα.

Ασφαλώς, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύει briefingnews.gr, και δεν είναι η πρώτη περίπτωση αστυνομικής δύναμης με ακριβά γούστα στα αυτοκίνητα αφού και στην Ιταλία αλλά και στις ΗΠΑ έχουν κατά καιρούς εμφανιστεί πανάκριβα περιπολικά με τη μόνη διαφορά ότι εκεί δεν τα αγόραζαν αλλά μετέτρεπαν σε περιπολικά αυτοκίνητα τα οποία είχαν προηγουμένως είχαν κατασχέσει.

Keywords
Τυχαία Θέματα