Παραιτήθηκε ο διευθυντής της Χουριέτ μετά από την επίθεση Ερντογάν

Την παραίτησή του υπέβαλε την Παρασκευή ο Ενις Μπερμπέρογλου, διευθυντής της τουρκικής εφημερίδας Χουριέτ, λίγο πριν από τις προεδρικές εκλογές της Κυριακής και ύστερα από την δριμεία κριτική που άσκησε ο πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν εναντίον του εκδοτικού ομίλου Dogan.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός σε προεκλογική του ομιλία την Πέμπτη, έβαλε κατά του ομίλου, κατηγορώντας τον ότι πρόβαλε αντιισλαμικά σχόλια σε έναν από τους τηλεοπτικούς του σταθμούς και ότι η κάλυψή του των συγκρούσεων

στη Λωρίδα της Γάζας είναι φιλοισραηλινή. Ο Τούρκος πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της ομιλίας του επετέθη και στη δημοσιογράφο Αμπερίν Ζαμάν, την οποία αποκάλεσε «ξεδιάντροπη» και «στρατευμένη».

Να σημειωθεί ότι βουλευτής της αντιπολίτευσης αλλά και διάφορα δημοσιεύματα στον τουρκικό Τύπο συνδέουν την αποχώρηση του διευθυντή της Χουριέτ με τις πιέσεις που ασκεί η τουρκική κυβέρνηση στα μέσα ενημέρωσης της χώρας. Μάλιστα δεν είναι λίγες οι οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα που έχουν εκφράσει ανησυχία για τέτοιου είδους πιέσεις επισημαίνοντας μάλιστα τις απολύσεις διευθυντών και δημοσιογράφων.

Η Χουριέτ διαψεύδει ότι η παραίτηση του Μπερμπέρογλου υποκινήθηκε άνωθεν και υποστηρίζει ότι αποχώρησε οικειοθελώς. Ο ίδιος δεν έχει προχωρήσει ακόμη σε κάποια επίσημη δήλωση για το συμβάν.

Keywords
Τυχαία Θέματα