Πανικός στη Νέα Υόρκη – 5,7 εκατομμύρια νοικοκυριά είναι χωρίς ρεύμα – Βιβλικές οι καταστροφές LIVE

Η Sandy σαρώνει τις ανατολικές πολιτείες των ΗΠΑ και μέχρι στιγμής το πέρασμά του είναι τρομακτικό. 14 νεκροί. 5,7 εκατομμύρια νοικοκυριά χωρίς ρεύμα. Το Μανχάταν βυθισμένο στο σκοτάδι. Νοσοκομεία εκκενώνονται, αυτοκίνητα καταστρέφονται από τις πτώσεις δέντρων.

Video streaming by UstreamΤο μετρό της Νέας Υόρκης πλημμύρισε. 200 ασθενείς από το πανεπιστημιακό νοσοκομείο Λανγκον απομακρύνονται. Σε άλλα νοσοκομεία δεν έχει ρεύμα, πλημμύρισαν τα υπόγεια. Τα ασθενοφόρα

είναι σε επιφυλακή. Χαρακτηριστική η φωτογραφία στο twitter, όπου φαίνονται παρατεταγμένα στη σειρά…

Σε Νέα Υόρκη, Νιού Τζέρσι, Πενσιλβάνια, Δυτική Βιρτζίνια και της Βόρεια Καρολίνα έχουν αναφερθεί 13 νεκροί από πτώσεις δέντρων σε σπίτια και αυτοκίνητα. Μια γυναίκα έχασε τη ζωή της στο Τορόντο, από τα συντρίμμια που εκτοξεύθηκαν από ριπές ανέμου!

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν από τον κυκλώνα στην πολιτεία της Νέας Υόρκης, ανάμεσά τους ένας άνδρας 30 ετών από πτώση δέντρου στο Κουίνς, ενώ δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν στο Νιού Τζέρσι από πτώση δέντρου σε αυτοκίνητο. Στην Πενσιλβάνια, δυο οι νεκροί, ο ένας από πτώση δέντρου και ο δεύτερος γιατί κατέρρευσε το σπίτι του.

Στη Δυτική Βιρτζίνια μία γυναίκα σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα σε μία περιοχή όπου η καταιγίδα έχει προκαλέσει σφοδρές χιονοπτώσεις, ενώ μία γυναίκα σκοτώθηκε πέφτοντας με το αυτοκίνητό της σε δέντρο στο Μέριλαντ.

Εξαιτίας της Sandy ναυάγησε το πλοίο-ρέπλικα του ιστορικού ιστιοφόρου Bounty, που έπλεε ανοικτά της Βόρειας Καρολίνας. Ένα μέλος του πληρώματος πέθανε στο νοσοκομείο, ενώ εξακολουθεί να αγνοείται ο καπετάνιος του πλοίου.

Στο λιμάνι της πόλης, τα κύματα έφτασαν σε ύψος ρεκόρ σχεδόν 10 μέτρων (32,5 πόδια). Η Νέα Υόρκη είχε προετοιμαστεί. Αλλά ποιος μπορεί να τα βάλει με τη φύση; Η άνοδος της στάθμης του νερού εξαιτίας της παλίρροιας προκάλεσε εκτεταμένες πλημμύρες στο Μανχάταν και στις σήραγγες του Ιστ Ρίβερ και στον ποταμό Χάτσον.

Σύμφωνα πάντως με τον δήμαρχο της πόλης, περίπου στις 02:00 τα ξημερώματα (07:00 Ελλάδας) το ύψος του νερού άρχισε να κατεβαίνει. Τα νερά ανέβηκαν μέχρι τα 4,15 μ. στη περιοχή του Μπάτερι Παρκ στο νότιο Μανχάταν. Περίπου τα μεσάνυχτα το ύψος του νερού είχε κατεβεί στα 3 μ.

Η Constellation Energy Group έθεσε εκτός λειτουργίας τον πυρηνικό αντιδραστήρα Nine Mile One, στη πόλη Όσγουεγκο της πολιτείας της Νέας Υόρκης, λόγω προβλήματος τροφοδότησης του δικτύου, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της Ρυθμιστικής Επιτροπής Πυρηνικής Ενέργειας των ΗΠΑ. Δε διευκρίνισε όμως αν το πρόβλημα έχει σχέση με τον κυκλώνα Sandy.

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχει κηρυχθεί περισσότερες από δέκα φορές «κατάσταση συναγερμού» σε πυρηνικούς σταθμούς στις ΗΠΑ.

«Κατάσταση συναγερμού» σημαίνει «εν δυνάμει σημαντική επιδείνωση του επιπέδου ασφαλείας» ενός αντιδραστήρα.

Πηγή: newsIt

Keywords
Τυχαία Θέματα