Παναγιωτόπουλος: Θα ανασχέσουμε το κύμα λαθρομεταναστών από τη Συρία

Υπό τον συντονισμό του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Παναγιωτόπουλου πραγματοποιήθηκε το απόγευμα, διυπουργική σύσκεψη για τη λαθρομετανάστευση στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Στη σύσκεψη εκτός του κ. Παναγιωτόπουλου μετείχαν ο Υπουργός Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Δένδιας, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Κωστής Μουσουρούλης, ο Υφυπουργοί Εθνικής Άμυνας κ.κ. Παναγιώτης Καράμπελας και Δημήτριος Ελευσινιώτης, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Πάτροκλος Γεωργιάδης, ο Γενικός Γραμματέας Πληθυσμού και Κοινωνικής Συνοχής κ. Άγγελος Συρίγος, ο Ειδικός Γραμματέας

του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας κ. Αντώνιος Οικονόμου, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Αντιστράτηγος Μιχαήλ Κωσταράκος, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Κοσμάς Χρηστίδης, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Αντώνιος Τσαντηράκης, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Γκίνης, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Νικόλαος Παπαγιανόπουλος, ο Υπαρχηγός του Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχος (ΛΣ) Κωνσταντίνος Κουνουγιέρης και ο Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης.

Μετά τη σύσκεψη οι κ.κ. Παναγιωτόπουλος, Δένδιας και Μουσουρούλης προέβησαν σε δηλώσεις:

 Π. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: Θα μου επιτρέψετε κατ’ αρχήν να καλωσορίσω στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, το καλό φίλο και συνάδελφο τον κ. Νίκο Δένδια και τον άλλο καλό φίλο και συνάδελφο, τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, τον κ. Κωστή Μουσουρούλη.

Θέλω να καλωσορίσω επίσης τους στενούς του συνεργάτες, που ανήκουν  στο στελεχικό δυναμικό και του ενός Υπουργείου και του άλλου. Τους Γενικούς Γραμματείς, τον Αρχηγό της Αστυνομίας, τον Υπαρχηγό του Λιμενικού, τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας.

Με εντολή του Πρωθυπουργού εντείνουμε το συντονισμό μεταξύ των συναρμοδίων Υπουργείων για να αντιμετωπίσουμε ένα πάρα πολύ μεγάλο θέμα, το θέμα της λαθραίας μετανάστευσης.

Βεβαίως, δίπλα σε αυτό το θέμα, είναι ξεχωριστό θέμα το δεύτερο, δημιουργείται πλέον ένα κύμα προσφύγων και όχι λαθρομεταναστών, προσφύγων που προέρχεται από τη Συρία. Έχουμε μαζική έξοδο Συριακού πληθυσμού, το οποίο και αυτό αποτελεί ένα δεύτερο κεφάλαιο και ένα δεύτερο αντικείμενό μας, που πρέπει να αντιμετωπίσουμε, βασιζόμενοι στις συμφωνίες που προέρχονται και στο διεθνές δίκαιο και στις συμφωνίες που απορρέουν από τον καταστατικό χάρτη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Το πρόβλημα των προσφύγων αποτελεί ένα μεγάλο θέμα, πολύ μεγάλης ανθρωπιστικής σημασίας για το σύγχρονο κόσμο. Η Ελλάδα ως χώρα μέλος του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, τιμώντας τη παράδοση που έχει από την εποχή της Ελληνικής Κλασικής Αρχαιότητας, φροντίζει πάντα να σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και να συμμετέχει στη πρώτη γραμμή σε πολιτικές της διεθνούς κοινότητας με τις οποίες προστατεύονται πρόσφυγες από οπουδήποτε και αν προέρχονται.

Με λύπη βλέπουμε τους τελευταίους μήνες ότι η έκρυθμη κατάσταση η οποία επικρατεί στη Συρία, οδηγεί εκτός Συριακών συνόρων Σύρους πολίτες, κάθε ηλικίας

Keywords
Τυχαία Θέματα