Παναγιωτακόπουλος: Το ΠΑΣΟΚ να φύγει από την κυβέρνηση

Με ανακοίνωσή της η Αριστερή Πρωτοβουλία του Κινήματος της οποίας ηγείται ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος ζητά τον απεγκλωβισμό του ΠΑΣΟΚ από την κυβέρνηση Σαμαρά, επ’ αφορμή την επέτειο της 3ης Σεπτέμβρη.

Η Πρωτοβουλία προτείνει επαναπροσδιορισμό της πολιτικής κατεύθυνσης του κινήματος στη βάση των προοδευτικών και δημοκρατικών του χαρακτηριστικών, που σηματοδότησε η γέννησή του στις 3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ του 1974, με συνέδριο

για την οργανωτική και πολιτική Αναγέννηση, χωρίς αποκλεισμούς και κινητοποίηση όλων των δυνάμεών του.

Το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να είναι ο κομπάρσος και το βοηθητικό υποστύλωμα των συντηρητικών και αντιλαϊκών λύσεων που προωθούνται σήμερα στο όνομα μιας ακόμη σωτηρίας της χώρας. Το ΠΑΣΟΚ της συμβιβασμένης και αδιέξοδης συντηρητικής μετάλλαξης δεν μπορεί να εκφράσει τα συμφέροντα της κοινωνίας, δεν μπορεί να εμπνεύσει και να καθοδηγήσει. Όσοι σήμερα επιμένουν στο πολιτικά εφικτό ξεχνώντας το κοινωνικά αναγκαίο, αυτοεγκλωβίζονται στο προσωπικό τους πολιτικό αδιέξοδο. Σε αυτή την πορεία δεν χωρούν ούτε συμβιβασμοί, ούτε προσωπικές πολιτικές. Αυτή η πορεία δεν ταυτίζεται με λογικές «ημετέρων» και ελέγχου. Όσοι απεργάζονται ένα μικρό, ελεγχόμενο, άβουλο και φοβικό ΠΑΣΟΚ θα συγκρουστούν με την ίδια την ιστορία του.

Όσοι επιμένουν να εκφράζουν ένα νεφελώδη αλλά οπωσδήποτε «βολικό» για το σύστημα, πολιτικό πλουραλισμό, όπου περίπου όλα επιτρέπονται: Και νεοφιλελεύθερες θέσεις, και διάθεση πλήρους καθυπόταξης στους μηχανισμούς της Αγοράς Εργασίας, και πολιτικό φλερτ με τα θέσμια της κεντροδεξιάς και νομιμοποιητικές αγωνίες για την κρίση του Κοινωνικού Κράτους που υπενθυμίζουν ότι το ΠΑΣΟΚ υπήρξε κάποτε αριστερό Κόμμα, υπονομεύουν την ίδια την ύπαρξή του.

Keywords
Τυχαία Θέματα