Ομολόγησε τριπλή δολοφονία ο Τσετσένος φίλος του Τσαρνάεφ

Στην ομολογία μιας τριπλής δολοφονίας που δεν είχε εξιχνιαστεί από την αστυνομία, προχώρησε ο Τσετσένος φίλος του Ταμερλάν Τσαρνάεφ, Ιμπραγκίμ Τοντάσεφ, λίγα λεπτά πριν πέσει νεκρός από τα πυρά πράκτορα του FBI

Ο 27χρονος Τσετσένος, φίλος του ενός από τους βομβιστές του Μαραθωνίου της Βοστόνης, του Ταμερλάν Τσαρνάεφ, σκοτώθηκε μέσα στο διαμέρισμα του στο Ορλάντο της Φλόριντα την ώρα που τον ανέκριναν πράκτορες του FBI.

Σύμφωνα με το FBI,

ο 27χρονος ανακρίνονταν επί δυο ώρες σχετικά με την επίθεση στο Μαραθώνιο της Βοστόνης και τη σχέση του με τον Ταμερλάν Τσαρνάεφ, τον έναν από τους δυο δράστες, όταν αντέδρασε βίαια και πράκτορας τον πυροβόλησε, σκοτώνοντάς τον.

Αστυνομική πηγή δήλωσε στους New York Times πως ο 27χρονος προσπάθησε να επιτεθεί στον ανακριτή, πριν πυροβοληθεί.

Πριν τραυματιστεί θανάσιμα, ο Τοντάσεφ είχε ομολογήσει πως στις 11 Σεπτεμβρίου του 2011 είχε δολοφονήσει μαζί με τον Τσαρνάεφ, τρεις άνδρες στο Γουάλθαμ, στα δυτικά προάστια της Βοστόνης. Τα θύματα είχαν βρεθεί στραγγαλισμένοι, σε ένα διαμέρισμα καλυμμένοι με μαριχουάνα και μέχρι χθες, η δολοφονία τους δεν είχε εξιχνιαστεί.

«Το ομολόγησε προφορικά, αλλά δεν υπέγραψε τίποτε», είπε η αστυνομική πηγή. Το FBI στη Βοστόνη και ο τοπικός εισαγγελέας αρνήθηκαν να προβούν σε κάποιο σχόλιο, καθώς η έρευνα είναι σε εξέλιξη.

Ο Τοντάσεφ είχε μιλήσει ήδη τον περασμένο μήνα τηλεφωνικά στον Ταμερλάν Τσαρνάεφ. Το FBI ενδιαφερόταν γι αυτόν μετά την επίθεση της 15ης Απριλίου στη Βοστόνη και τον είχε ανακρίνει αρκετές φορές, σύμφωνα με τον φίλο του Ταράμιβ.

Οι ανακριτές φέρεται να είχαν διαπιστώσει μια σχέση ανάμεσα στην τριπλή δολοφονία και στους αδελφούς Τσαρνάεφ με βάση το DNA τους, μετά την επίθεση της Βοστόνης, σύμφωνα με το ABC News.

O Ταμερλάν Τσαρνάεφ, 26 ετών, σκοτώθηκε τρεις ημέρες μετά την επίθεση σε ανταλλαγή πυρών με την αστυνομία. Ο 19χρονος αδελφός του Τζοχάρ συνελήφθη μερικές ώρες αργότερα ύστερα από ανθρωποκυνηγητό και βρίσκεται σε φυλακή κοντά στη Βοστόνη.

Πηγή: newsit.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα