Οι «ίντριγκες» της μαρκίζας και ο «πόλεμος» της παραλιακής

Η κρίση συνεχίζεται ακάθεκτη αλλά οι επιχειρηματίες των νυχτερινών μαγαζιών κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να την πολεμήσουν, προσελκύοντας κόσμο και ποντάροντας σε δυνατά ονόματα με φωτεινή ταμπέλα… Παρά το γεγονός ότι το… ταμείον είναι μείον και οι καλλιτέχνες έχουν βάλει νερό στο κρασί τους, ο «πόλεμος της παραλιακής» μόλις ξεκίνησε καθώς από «Αύγουστο χειμώνα κι από Μάρτη καλοκαίρι», που λέει και ο θυμόσοφος λαός.

Οι διαβουλεύσεις, τα ραντεβού και τα πονοκεφαλιάσματα είναι στο ημερήσιο πρόγραμμα κάθε επιχειρηματία που έχει επενδύσει στο μαγαζί του, που σέβεται το χώρο του

και τον κόσμο και θέλει να περάσει μια σεζόν χωρίς μεγάλο άγχος και προβλήματα. Έτσι, λοιπόν, ενώ άλλες εποχές η παραλία δεν είχε τόσο τρανταχτά ονόματα (αφού τα περισσότερα από αυτά το καλοκαίρι προγραμμάτιζαν εξτρά και συναυλίες στην επαρχία), φέτος όλοι κονταροχτυπιούνται θανάσιμα για το ποιος θα κερδίσει τη μερίδα του λέοντος. Η φετινή περίοδος βρίσκεται σε μια αναμπουμπούλα και γίνεται προσπάθεια για να κερδίσει ο καλύτερος και να μη σημειωθούν απώλειες.

Πλούταρχος και Πέγκυ

Η «ισχύς εν τη ενώσει», λοιπόν, και είναι η πρώτη φορά που ο Γιάννης Πλούταρχος όχι μόνο κατεβαίνει στην παραλία αλλά δέχεται κιόλας να κάνει συνεργασία με ένα δυνατό λαϊκό γυναικείο όνομα όπως η Πέγκυ Ζήνα. Οι δύο καλλιτέχνες είχαν συναντηθεί στα πρώτα τους βήματα πριν από μία δεκαετία περίπου στο κέντρο «Lido» μαζί με τον Νίκο Κουρκούλη. Στην πορεία οι δρόμοι τους χώρισαν και έκαναν σπουδαίες καριέρες στήνοντας μόνοι τους μαγαζιά. Ο Γιάννης Πλούταρχος παρά το ότι είχε πολλές φορές πρόταση από τους επιχειρηματίες να συνεργαστεί με άλλα ονόματα, απαντούσε εκ του ασφαλούς αρνητικά γνωρίζοντας ότι ο κόσμος του θα τον ακολουθούσε, και δεν έπεσε έξω. Και ο ίδιος, μάλιστα, δήλωνε σε συνεντεύξεις του ότι προτιμούσε να ηγείται σχήματος και να μην «μοιράζεται» την θέση με κάποιον άλλον για να μην τύχει και έρθει σε αντιπαράθεση. Λόγω της κρίσης, όμως, έκανε υποχωρήσεις. Το σχήμα Πλούταρχος-Ζήνα «μαγειρεύεται» εδώ και πολλούς μήνες για να ανέβει στο «Θέα» και όταν και οι δύο καλλιτεχνικές πλευρές αποφάσισαν να το κάνουν ο επιχειρηματίας αναστέναξε ανακουφισμένα!

Το «γκανιάν Αργυρός»

Το «Posidonio» -σταθερή αξία στην παραλιακή», εδώ και πολύ καιρό διαπραγματευόταν με τον Κωνσταντίνο Αργυρό και την Ελένη Χατζίδου, τη μούσα του Παντελίδη, που το κομμάτι της «Χειρότερα» παίζεται ασταμάτητα σε όλα τα ραδιόφωνα. Ο επιχειρηματίας Βασίλης Κοντόπουλος στη συγκεκριμένη περίπτωση, και γνωρίζοντας καλά τη συνταγή να στήνει και να φτιάχνει καλλιτέχνες, πόνταρε στο «γκανιάν Αργυρός» και το υποστηρίζει με το παραπάνω. Μην ξεχνάμε ότι ο εν λόγω επιχειρηματίας «έχτισε» Πλούταρχο και Βέρτη και το ένστικτό του δεν τον έχει προδώσει ποτέ.

Το «Thalassa» του Ομίλου Παπαθεοχάρη δεν θα έχει φέτος το μονοπώλιο της επιτυχίας παρά το ότι ο επιχειρηματίας ξέρει τον τρόπο χρόνια τώρα να στήνει καλά τα μαγαζιά του. Έτσι, λοιπόν, παρά το ότι ακόμα δεν έχει επίσημα ανακοινωθεί το σχήμα του, οι πληροφορίες λένε ότι ο Στέλιος Ρόκκος με τον Τόνι Σφήνο που γνωρίζει μεγάλες δόξες τον τελευταίο καιρό θα κάνουν την έκπληξη και θα προσελκύσουν λαό.

Το «βέτο» για την Ηλιάδη

Η «Φαντασία» επιμένει κλασικά με Νίκο Βέρτη -ουσιαστικά μόνο του- για δεύτερη σεζόν, παρόλο που πολλοί ήταν εκείνοι που είπαν ότι θα έπρεπε ο πετυχημένος καλλιτέχνης να συνεργαστεί με ένα άλλο δυνατό όνομα για να μπορέσει να σταθεί όλο το καλοκαίρι. Οι επιχειρηματίες θεωρούν ότι το όνομά του παραμένει σταθερή αξία και θα τα καταφέρει.

Στο παιχνίδι της παραλιακής μπαίνει φέτος και το «Ρομέο» δυνατά και με τσαμπουκά… Οι πληροφορίες λένε ότι για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια το εγγυημένο διασκεδαστήριο κάνει επαφές με δυνατά ονόματα όπως του Νίκου Μακρόπουλου και του Νίκου Κουρκούλη. Κατά πως λέγεται η ζυγαριά κλείνει πρός Μακρόπουλο αφού ο Κουρκούλης έχει προγραμματισμένα εξτρά και δεν βρίσκει χρόνο να συναντηθεί με τον επιχειρηματία, ενώ γυναικεία ονόματα που «έπαιζαν» ήταν αυτά της Άντζελας Δημητρίου και της Αγγελικής Ηλιάδη. Με τη δεύτερη, όμως, οι συζητήσεις πάγωσαν στο παραπέντε, αφού δεν συμφώνησαν στα οικονομικά (κάποιες πληροφορίες μάλιστα έλεγαν ότι τέθηκε βέτο του Μακρόπουλου για την Ηλιάδη, αν και κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώνεται από κανέναν). Με τη Δημητρίου τα έχουν βρει σε όλα.

Ο Νότης και η Πάολα

Η Αγγελική Ηλιάδη με τη σειρά της συμφώνησε αμέσως την επόμενη μέρα με τα «Αστέρια», όπου ήδη ο Νότης Σφακιανάκης είχε πει το «ναι» στον επιχειρηματία Αργύρη Παπαργυρόπουλο για να κατέβει μετά από πολλά χρόνια απουσίας στην παραλιακή, και συγκεκριμένα στο ίδιο μαγαζί που γνώρισε μεγάλες δόξες και τιμές στις αρχές του 2000.

Το παιχνίδι χοντραίνει ακόμα περισσότερο και λέγεται ότι το «Frangeliko» -σταθερή αξία στη διασκέδαση και αυτό- μετά από τη συμφωνία με τον Γιώργο Γιαννιά ψάχνει το «έτερον ήμισυ» που θα τον πλαισιώσει για να μην αντιμετωπίσει μόνος του τα «θηρία», ενώ υπάρχει και ένα σκεπτικό το «Teatro» μετά το Πάσχα να συνεχίσει την πολύ πετυχημένη συνεργασία Πάολας-Παντελίδη που έσπασε πόρτες, αφού ο Βασίλης Καρράς είθισται να ανεβαίνει εκείνη την περίοδο στη Θεσσαλονίκη.

Πηγή: planet-greece.blogspot.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα