Ομπάμα: Όσοι βλάπτουν Αμερικανούς θα λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη

Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε σήμερα ότι οι ΗΠΑ δεν πρέπει να ξεχάσουν τις θυσίες που έκαναν οι τέσσερις Αμερικανοί που έχασαν τη ζωή τους στην επίθεση εναντίον του αμερικανικού προξενείου στη Βεγγάζη της Λιβύης, μιλώντας στην τελετή επαναπατρισμού των σορών τους.

Ο Ομπάμα εξήρε τον αμερικανό πρεσβευτή Christopher Stevens, τον διπλωμάτη Shawn Smith και τους αξιωματούχους

ασφαλείας Tyron Woods και Glenn Doherty που έδωσαν τη ζωή τους για να βοηθήσουν άλλους, ενώ πρόσθεσε ότι το έργο τους θα συνεχιστεί.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής δεν θα αποσυρθούν ποτέ από τον κόσμο. Δεν θα σταματήσουμε ποτέ να εργαζόμαστε για την ελευθερία και την αξιοπρέπεια που κάθε άνθρωπος αξίζει», υπογράμμισε. «Αυτό ήταν το έργο τους στη Βεγγάζη. Αυτό είναι και το έργο που θα συνεχίσουμε», πρόσθεσε.

«Θα εξακολουθήσουμε να κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να προστατεύσουμε τους Αμερικανούς που εργάζονται στο εξωτερικό, είτε αυτό σημαίνει ότι θα αυξήσουμε την ασφάλεια στις διπλωματικές μας αποστολές, είτε να συνεργαστούμε με τις χώρες υποδοχής -που έχουν υποχρέωση να προσφέρουν ασφάλεια– και ξεκαθαρίζοντας ότι όσοι βλάπτουν Αμερικανούς θα λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη», σημείωσε ο Ομπάμα.

Πηγή: enikos.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα