Ο θάνατος φωλιάζει στο Κίεβο – Τέλος η εκεχειρία

Συμπλοκές με την αστυνομία ξέσπασαν ξανά στο Κίεβο, με αναφορές ακόμη και για πραγματικά πυρά, παρά την εκεχειρία στην οποία είχαν συμφωνήσει πρόεδρος και αντιπολίτευση το προηγούμενο βράδυ

Φαίνεται ότι το πρωί της Πέμπτης, ομάδα διαδηλωτών στην Πλατεία Ανεξαρτησίας κυνήγησε δυνάμεις ασφαλείας την ώρα που οι δεύτερες αποχωρούσαν, με αποτέλεσμα νέα αναζωπύρωση.

Μετά τα περιστατικά, όπως αναφέρει το Reuters,

οι διαδηλωτές είχαν επεκταθεί σε τμήμα της πλατείας που είχε καταλάβει την Τετάρτη η αστυνομία.

Την ίδια ώρα, ο νεότερος επίσημος απολογισμός για τις αιματηρές συγκρούσεις μέχρι το πρωί της Τετάρτης έχει ανέβει στους 28 νεκρούς και τους 287 τραυματίες σε νοσηλεία.

Στο κέντρο της πλατείας το μεσημέρι της Πέμπτης, όπου συνέχιζαν να καίνε τα λάστιχα που χρησιμοποιούνται ως οδοφράγματα, παραμένει αρκετός κόσμος.

Οι αναφορές για την αναζωπύρωση της έντασης μιλούν για μολότοφ, χειροβομβίδες κρότου λάμψης και ενδεχομένως και πραγματικά πυρά, ενώ τρία άτομα απομακρύνθηκαν με φορεία. Σύμφωνα με ορισμένες αναφορές, μικρός αριθμός ενστόλων «συνελήφθη» από τους διαδηλωτές.

Ο ανταποκριτής του BBC μιλά για χαοτικό κυνηγητό διαδηλωτών με την αστυνομία. Το Russia Today αναφέρει επίσης ότι διαδηλωτές πέταξαν πέτρες και μολότοφ στις δυνάμεις ασφαλείας, λέγοντας ότι οι αστυνομικοί δέχθηκαν πυρά.

Keywords
Τυχαία Θέματα