Ο ποδοσφαιρικός πολιτισμός σε όλο του το μεγαλείο: «Ευχαριστούμε για το Χίλσμπορο»!

Παράδειγμα ποδοσφαιρικού – και όχι μόνο – πολιτισμού αποτελεί το σημερινό «ευχαριστώ» των οπαδών της Λίβερπουλ σε αυτούς της Έβερτον για τη στήριξη που τους παρείχαν στην υπόθεση της δικαίωσης των οικογενειών των 96 θυμάτων του Χίλσμπορο.

Οι δύο ομάδες εδρεύουν στην ίδια πόλη, το μεγάλο λιμάνι της Αγγλίας και οι σχέσεις των οπαδών τους μέσα μέσα στις δεκαετίες έχουν περάσει από χίλια μύρια κύματα. Οι φίλοι της Εβερτον, ωστόσο, παρείχαν απόλυτη στήριξη σε αυτούς της Λίβερπουλ στο θέμα δικαίωσης των οικογενειών, αλλά και τη μνήμη

των θυμάτων της τραγωδίας του 1989 στο γήπεδο «Χίλσμπορο» του Σέφιλντ.

Η έρευνα που κορυφώθηκε τους προηγούμενους μήνες στην Αγγλία και από την οποία αποδείχθηκε ότι στο πέρασμα των χρόνων αποκρύφθηκαν σημαντικές πληροφορίες σχετικά με το ποιος τελικά έφταιγε για την απώλεια 96 ανθρώπων στις 15 Απρίλη του 1989 (τελικός Κυπέλλου Αγγλίας ανάμεσα σε Λίβερπουλ και Νότιγχαμ Φόρεστ). Κι απέδειξε, βέβαια, ότι σε καμία περίπτωση δεν ευθύνονταν οι ίδιοι οι αδικοχαμένοι οπαδοί, τους οποίους είχαν κατηγορήσει οι αρχές, αλλά και η εφημερίδα Sun. Η διαμάχη αυτή με το κατεστημένο και η ανάγκη για δικαίωση, ένωσε για λίγο τους φίλους των δύο συλλόγων.

Και σήμερα, πριν την έναρξη του ντέρμπι στο Ανφιλντ, οι σκληροπηρυνικοί οπαδοί των «κόκκινων» (KOP) ευχαρίστησαν με ένα κορεό τους οπαδούς των «ζαχαρωτών», αλλά και το κλαμπ «Εβερτον» συνολικά.

Μια εικόνα, δέκα χιλιάδες λέξεις…

* Για την ιστορία, στην τελευταία εμφάνιση του Τζέιμι Κάραχερ με τη φανέλα της Λίβερπουλ στο Άνφιλντ, οι δύο ομάδες έμειναν στο 0-0…

Keywords
Τυχαία Θέματα