Ο Γιάννης Βασιλακόπουλος γράφει: Τρία χρόνια προσχεδιασμένης εκτροπής

Ας υποθέσουμε πως θα μπορούσαμε όλοι οι έλληνες πολίτες και η πολιτική τάξη  να ομονοήσουμε σε έναν τρόπο βελτίωσης των οικονομικών δεικτών, ανόρθωσης της χώρας τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό εξόδου από την κρίση – που συμπαθάτε με μοιάζει ολοένα και περισσότερο με «αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό», παρά με αναπόδραστη πραγματικότητα,  και προσδιορισμού ενός μονοπατιού,  ως δρόμου της ελπίδας, της ευημερίας και της ανάπτυξης.

Αν η κρατούσα πολιτική τάξη είχε την ικανότητα να παραδεχθεί  πως οι δικοί της «βλαστοί» με τις επιλογές τους, την ακόρεστη δίψα τους για εύκολο πλούτο

κι ανέγγιχτη εξουσία βύθισαν την χώρα στην όποια κρίση βιώνει, αδύναμη να την αν αναχαιτίσει, και αποσυρόταν αυτοβούλως στη «σύνταξη», τα πράγματα θα ήταν πιο εύκολα. Ύστερα μια νέα οραματική πολιτική ηγεσία θα ενεργοποιούσε τον παραγωγικό ιστό της χώρας, θα έλεγε με άλλα λόγια «τι μπορούμε να παράγουμε» στον αγροτικό τομέα, τον τουρισμό, την ναυτιλία, τον ορυκτό και υποθαλάσσιο πλούτο της χώρας, θα εξασφάλιζε την αυτάρκεια και θα στήριζε τις εξαγωγές. Δεν θα μετέβαλε την Ελλάδα σε σάκο του μποξ, μιας Γερμανικής Ευρώπης, σε πειραματόζωο ενός νέο – χιτλερικού οικοδομήματος… Θα έχτιζε αξιόπιστα νέες συμμαχίες με νέες, ισχυρές και αναδυόμενες δυνάμεις, χωρίς να έχει ιδεοληπτικές αγκυλώσεις του χθες.

Τι έχει γίνει αντί όλων αυτών; Το Μάιο του 2010, ένας «πρωθυπουργός», εκχώρησε με φόντο το ακριτικό Καστελόριζο, την εθνική μας κυριαρχία στο βωμό ενός ψεύτικου χρέους για να επωφεληθεί ο ίδιος, χωρίς καμιά λαϊκή,  κοινωνική, ή κοινοβουλευτική  συγκατάθεση. Ύστερα με άθλια νομοθετήματα που κατέπεσαν στο σύνολο τους ως αντισυνταγματικά άρχισε την αφαίμαξη της κοινωνίας. Το Νοέμβριο του 2011 η διεφθαρμένη άρχουσα πολιτική τάξη διόρισε, στην δεύτερη φάση της εκτροπής, έξω από κάθε Συνταγματική λογική, έναν δοτό υπάλληλο του Βερολίνου, ως «πρωθυπουργό» , ο οποίος απλώς συνέχισε με περισσότερη ένταση και… πάθος την εξαθλίωση του Εθνικού και Κοινωνικού ιστού.

Και τώρα η κυβέρνηση Σαμαρά. Η κοινωνία εξεγερμένη και εξαθλιωμένη, βλέπει αυτό το άθλιο συνονθύλευμα υπαλλήλων της Goldman Sucks, Γερμανόδουλων και ακόρεστων εξουσιολάγνων, που υφάρπαξε την ψήφο των πολιτών, καταργεί στις μέρες μας τη δημόσια υγεία και παιδία, εκχωρούν κι άλλη Εθνική κυριαρχία, στα αφεντικά τους, σκοτώνουν έμμεσα ή άμεσα τους πολίτες, αντιμετωπίζουν τους εξεγερμένους με χουντικές μεθόδους και «ποτίζουν» το δηλητηριώδες  δέντρο του φασισμού…

Αν όλα αυτά είναι κυήματα της δικής μου φαντασίας, λιθοβολήστε με… Επειδή όμως συνιστούν την μόνη πραγματικότητα, αποτελούν απλά την Τρίτη – αλλά όχι τελευταία – φάση μιας άθλιας προσχεδιασμένης εκτροπής.  

 

Πως μπορείς να βαδίσεις σε κοινό μονοπάτι με τους ντόπιους εργολάβους της εκτροπής;

Keywords
Τυχαία Θέματα