Ντοκουμέντο που ξυπνάει εφιάλτες στη Νορβηγία [Βίντεο]

Εικόνες συγκλονιστικές… Η στιγμή που εκρήγνυται η βόμβα ενός τόνου που έχει τοποθετήσει ο Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ κάτω από την έδρα της κυβέρνησης στο Όσλο, στις 22 Ιουλίου του 2011.

Για πρώτη φορά, σήμερα, η δημόσια νορβηγική τηλεόραση NRK έδειξε video όπου φαίνεται ο μακελάρης της Νορβηγίας να παρκάρει το παγιδευμένο άσπρο φορτηγάκι και να αποχωρεί γρήγορα από το σημείο. Είναι ό,τι κατέγραψαν οι κάμερες ασφάλειας. Δείχνει επίσης τον 32χρονο Μπρέιβικ να φεύγει με γκρι

αυτοκίνητο, μάρκας FIAT.

Η συνέχεια του video είναι ακόμη πιο εντυπωσιακή: η στιγμή της έκρηξης, το ωστικό κύμα που δεν αφήνει περιθώρια για το πόσο ισχυρή ήταν και συγκλονίζει γιατί κανείς δεν μπορεί παρά να σκεφτεί «από θαύμα δε σκότωσε περισσότερους». Στην έκρηξη στο κυβερνητικό κτίριο στο Όσλο έχασαν τη ζωή τους οκτώ άνθρωποι. Από εκεί, ο Μπρέιβικ ξεκίνησε για τη σφαγή της Ουτόγια.

Το βίντεο, το οποίο σχολιάζει ο φρουρός που είχε βάρδια την ημέρα εκείνη, δείχνει επίσης από διαφορετικά σημεία την έκρηξη του παγιδευμένου με περίπου ένα τόνο εκρηκτικά φορτηγού.

Εικόνες της επίθεσης στο Όσλο είχαν ήδη προβληθεί, στη διάρκεια της δίκης του Μπρέιβικ, αλλά είναι η πρώτη φορά που το σχετικό βίντεο προβάλλεται δημόσια.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ VIDEO ΤΟΥ NRK

πηγή: newsit

Keywords
Τυχαία Θέματα