Νέες έρευνες με το ξημέρωμα στον Ν. Ινδικό για το Boeing

Οι αμερικανικοί κατασκοπευτικοί δορυφόροι ενδέχεται να κρύβουν τη λύση του μυστηρίου με το «εξαφανισμένο» Boeing 777 της Malaysia Airlines, όμως, οι ΗΠΑ δεν δίνουν τα δεδομένα, πιστεύει τώρα η Μαλαισία. Την ίδια ώρα, με το πρώτο φως της ημέρας οι δυνάμεις που ψάχνουν για ίχνη από το Boeing 777

στο Νότιο Ινδικό Ωκεανό, μετά τις δηλώσεις του Αυστραλού πρωθυπουργού ότι εντοπίστηκαν δύο ευμεγέθη αντικείμενα στην περιοχή, είναι ιδιαίτερα ενισχυμένες.

Νωρίτερα, παρόλο που είχε νυχτώσει, ένα νορβηγικό αεροσκάφος συνέχιζε τις έρευνες, με προβολείς. Συν τοις άλλοις, η ομίχλη και οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες στο σημείο κάνουν την έρευνα ακόμα πιο δύσκολη.

Πάντως, σχεδόν δύο εβδομάδες μετά την «εξαφάνιση» του μοιραίου αεροσκάφους, οι έρευνες δεν έχουν αποφέρει καρπούς. Οι ΗΠΑ, μάλιστα, έχουν στείλει το πιο εξελιγμένο αεροσκάφος που διαθέτουν οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας, το λεγόμενο «Ποσειδών», που «χτενίζει» όλη την περιοχή.

Το «Ποσειδών» έχει ως έδρα του τη στρατιωτική βάση της Αυστραλίας, ενώ την Πέμπτη πετούσε για περισσότερες από τρεις ώρες, προκειμένου να εντοπίσει τα αντικείμενα που κατέγραψε δορυφόρος να πλέουν στο Νότιο Ινδικό Ωκεανό. Μαζί του πέταξαν άλλα τρία αεροσκάφη, αλλά κανένα δεν εντόπισε κάποιο στοιχείο.

Σύμφωνα, πάντως, με τους «New York Times», οι ειδικοί εμφανίζονται σχεδόν βέβαιοι ότι ελάχιστα συντρίμμια θα βρίσκονται πλέον στην επιφάνεια της θάλασσας και ότι τα περισσότερα από αυτά, θα είναι πολύ πιο μακριά από το σημείο που πιστεύουν οι αρχές ότι μπορεί να εντοπιστούν. Τα κύματα θα τα έχουν παρασύρει μακριά, επισημαίνουν οι επιστήμονες.

Μαλαισία: «Πυρά» στις ΗΠΑ ότι δεν βοηθούν στις έρευνες

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τα όσα γράφουν οι New Straits Times, η Μαλαισία έχει σοβαρές υποψίες ότι οι αμερικανικοί δορυφόροι στην Αυστραλία θα μπορούσαν να βοηθήσουν να βρεθεί το χαμένο αεροπλάνο.

Μάλιστα, ο υπουργός Άμυνας της χώρας, Χισαμουντίν Χουσέιν, είπε ότι θα το εκτιμούσε εάν οι ΗΠΑ έδιναν στους υπεύθυνους της έρευνας δεδομένα από τις εγκαταστάσεις τους στην Αυστραλία.

Άλλωστε, το σενάριο ότι στόχος των αεροπειρατών που «εξαφάνισαν» το Boeing 777 ήταν η αμερικανική βάση του νησιού Ντιέγκο Γκαρσία, που βρίσκεται στην καρδιά του Ινδικού Ωκεανού, και έχει μόνιμο προσωπικό 2.000 άτομα, όλο και φουντώνει.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, όταν το αεροσκάφος άλλαξε πορεία προς τα δυτικά, τα καύσιμά του αρκούσαν για να φθάσει οριακά μέχρι το στρατηγικής σημασίας νησί, κάτω από τις Μαλδίβες.

Όμως, εάν ένα αεροσκάφος δεν απαντούσε στα σήματα και στις προειδοποιήσεις των Αμερικανών, θεωρείται βέβαιο ότι θα το κατέρριπταν.

Το σενάριο αυτό ενισχύθηκε, μετά τις πληροφορίες από την αστυνομία της Μαλαισίας ότι στον εξομοιωτή πτήσης που είχε στο σπίτι του ο πιλότος του μοιραίου αεροσκάφους, υπήρχε σχέδιο προσγείωσης στο εν λόγω αεροδρόμιο της αμερικανικής βάσης. Μάλιστα, ο πιλότος είχε προνοήσει να διαγράψει όλα αυτά τα αρχεία στις 3 Φεβρουαρίου, δηλαδή 33 ημέρες πριν από τη μοιραία πτήση.

Keywords
Τυχαία Θέματα