Νέα κόντρα γιατρών ΕΟΠΥΥ- Άδ. Γεωργιάδη για τα πολυιατρεία

Νέα εστία αντιπαράθεσης μεταξύ του υπουργείου Υγείας και των γιατρών με αφορμή την παράδοση των πολυιατρείων του ΕΟΠΥΥ. Οι γιατροί δηλώνουν αποφασισμένοι να μην παραδώσουν τα κλειδιά των πολυιατρείων με τον Αδ.Γεωργιάδη να δηλώνει: «Αν δεν γίνει παράδοση και υπάρξουν καταστροφές ή απώλειες, θα χρεωθούν αυτοί που δεν τα παρέδωσαν».

Ήδη, από νωρίς το πρωί της Δευτέρας οι γιατροί πραγματοποιούν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε πολυιατρεία του Οργανισμού, όπως στην λεωφόρο Αλεξάνδρας, τη Νίκαια και τη Δάφνη.

Η διορία που έχει δώσει εντολή η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ για την καταγραφή του υλικού και του εξοπλισμού των Πολυιατρείων καθώς και για το σφράγισμά τους εκπνέει, ενώ σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου, τα πολυιατρεία θα ανοίξουν σε 30 μέρες ως Κέντρα Υγείας Αστικού Τύπου.

«Αν δεν γίνει παράδοση και υπάρξουν καταστροφές ή απώλειες, θα χρεωθούν αυτοί που δεν τα παρέδωσαν» προειδοποίησε τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας στο Mega, o κ. Γεωργιάδης σημείωσε: «Aν κάποιοι νομίζουν ότι θα κάνουν ανταρσία και θα γίνουν ήρωες, μην ονειρεύονται. Δεν θα κάνουμε τίποτα απολύτως. Έχουμε καταγράψει όλα τα μηχανήματα και τα υλικά των πολυιατρείων. Κάθε καταστροφή του ενός ευρώ, θα καταλογισθεί σε αυτόν, που δεν παρέδωσε.»

Ο υπουργός εξέφρασε την πεποίθηση ότι τα πολυιατρεία του ΕΟΠΥΥ, θα παραδοθούν σε ποσοστό 99%.

Keywords
Τυχαία Θέματα