Μύκονος: Ιερόσυλοι χτύπησαν μοναστήρι και εκκλησία μέσα σε ένα 24ωρο!

Δυο φορές μέσα σε ένα 24ωρο χτύπησαν άγνωστοι ιερόσυλοι στο νησί της Μυκόνου. Φαίνεται, μάλιστα, ότι δεν είχαν στόχο μόνο τα ακριβά αφιερώματα αλλά και τις παλιές θρησκευτικές εικόνες, πράγμα που κάνει τους αστυνομικούς να εξετάζουν το ενδεχόμενο να συνδέονται με κυκλώματα αρχαιοκαπηλίας.

Πρώτη αποκαλύφθηκε η εισβολή των δραστών που έγινε στο μοναστήρι της Παναγίας της Τουρλιανής στην Άνω Μερά, πιθανότατα τα ξημερώματα του Σαββάτου καθώς τη συγκεκριμένη ώρα δεν υπήρχε κάποιος στο χώρο. Οι ιερόσυλοι άρπαξαν μια παμπάλαια εικόνα, διάφορα αναθήματα και τάματα και έφυγαν αθέατοι.

Χθες, όμως, αποκαλύφθηκε ότι είχαν εισβάλλει και στο ναό του Αγίου Παταπίου που και αυτός βρίσκεται στην Άνω Μερά. Οι δράστες ξεβίδωσαν τις σιδεριές που ασφάλιζαν τα παράθυρα, έβγαλαν τα τοιχάκια και έσπασαν τα τζάμια για να μπουν στο εσωτερικό. Όμως, τα τάματα πιστών που υπήρχαν σε δύο βιτρίνες δεν τους συγκίνησαν, όπως και το παγκάρι και έφυγαν άπρακτοι. Αυτό σημαίνει, σύμφωνα με την τοπική Αστυνομία που ερευνά και τις δυο περιπτώσεις, ότι αναζητούσαν αντικείμενα μεγάλης αξίας.

Πηγή: protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα