Μίτσελ: «Θα βάλουμε δύσκολα στη Μάντσεστερ»

Μια πιο χαλαρή και με αρκετά χιουμοριστική διάθεση συνέντευξη παραχώρησε στην εφημερίδα Independent και τον Πιτ Τζένσον, ο Μίτσελ.

Μιλώντας ενόψει των αγώνων, ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο τεχνικός των «ερυθρόλευκων», υποσχέθηκε δύσκολες βραδιές στην αγγλική ομάδα, ενώ μίλησε για τον Μάτα, τον οποίο είχε αναδείξει στο πέρασμα από τον πάγκο της Ρεάλ Β’, αλλά και για

τους άλλους τωρινούς αστέρες που είχαν περάσει τότε από τα χέρια του. Επιπλέον έχρισε φαβορί για την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ, την Ρεάλ Μαδρίτης.

«Η αλήθεια είναι πως θα ήθελα να παίξει και να του προσφέρω πίεση και… ενόχληση στον αγωνιστικό χώρο. Όμως δεν θα γίνει αυτό. Δεν μπορείτε να φανταστείτε πως περιμένει η πόλη αυτό το ματς και την Γιουνάιτεντ. Υπήρξε μάλιστα και απογοήτευση από πολύ κόσμο που δεν θα κάνει προπόνηση στο γήπεδό μας η Γιουνάιτεντ. Σίγουρα θα έχουν από εμάς την υποδοχή που αρμόζει σε ένα μεγάλο κλαμπ, σε ένα πραγματικά πολύ μεγάλο σύλλογο. Τους σεβόμαστε όμως ο σεβασμός μας θα φανεί ακόμα περισσότερο με το να τους ανταγωνιστούμε και να τους κοιτάξουμε στα μάτια. Δεν πρόκειται να τους στρώσουμε το… κόκκινο χαλί στο γήπεδο. Θα… επιτεθούμε και θα τους κοντράρουμε». Ο ίδιος πάντως θα ήθελε να είχε αντιμετωπίσει στην καριέρα του ως παίκτης στην Ρεάλ Μαδρίτης έναν δυνατό αγγλικό σύλλογο. Ήταν όμως η χρονική περίοδος του αποκλεισμού των Άγγλων από την Ευρώπη.

Για την συμβουλή του στους παίκτες του Ολυμπιακού, ως προς την αντιμετώπιση των αγώνων με την Μάντσεστερ: «είπα και θα ξαναπώ στους παίκτες μου να παίξουν καλά, να το απολαύσουν και να το… διασκεδάσουν. Μπορεί η Γιουνάιτεντ να έχει προβλήματα όμως δεν παύει να είναι η Γιουνάιτεντ. Είναι ήδη σε ένα καθεστώς πίεσης και εάν πιεστούν πιο πολύ ίσως κάνουν λάθη. Εμείς θα προσπαθήσουμε να τους κάνουμε την ζωή πολύ δύσκολη. Θα κοιτάξουμε να τους δώσουμε μία όσο το δυνατόν πιο δύσκολη νύχτα γίνεται».

Η κουβέντα γύρω από Μάτα «ταξίδεψε» τον Μίτσελ πίσω στον χρόνο, την σεζόν 2006-2007 οπότε η Ρεάλ Β’, είχε πέσει από την Β” κατηγορία στην Γ’. Ο Μάτα και ο Νεγρέδο , ο Σολδάδο και ο Χάβι Γκαρθία ήταν μέλη εκείνης της φουρνιάς της μικρής Ρεάλ. «Εντάξει, είχαμε υποβιβαστεί τότε όμως 15 και πλέον από αυτά τα παιδιά έκαναν καλή καριέρα. Μερικοί βρέθηκαν και στην πρώτη ομάδα της Ρεάλ. Σε αυτό το σημείο θεωρώ πως είναι πιο εύκολο να κρίνεις ποιός θα τα καταφέρει και ποιός θα κάνει καριέρα σαν εκείνη του Μάτα» είπε ο Μίτσελ που όταν ρωτήθηκε για το αν χωράει ο Μάτα με Ρούνεϊ, Φαν Πέρσι και Γιανουζάι, απάντησε χαρακτηριστικά:

«Εάν δεν έχουν χώρο για εκείνον μπορεί να τον φέρουμε εμείς εδώ. Είμαστε πολύ φιλόξενοι άνθρωποι στην Ελλάδα (σ.σ. γέλια). Οι καλοί παίκτες πάντα μπορούν να χωρέσουν μαζί. Είναι μία ευλογία για την Γιουνάιτεντ που τους έχει. Ο Φαν Πέρσι είναι το είδος του παίκτη που δεν σκέφτεται ακριβώς την θέση που θα του δώσεις. Όταν έχει απόλυτη ελευθερία να κινηθεί είναι στα καλύτερά του. Στο ξεκίνημα της καριέρας του έπαιζε στα άκρα, μετά πίσω από τον στράικερ και τώρα φορ. Καταλαβαίνει άριστα το ποδόσφαιρο και είναι εξαιρετικός».

Όσο για το ποιος είναι το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του Champions League κι αν αυτή είναι η Μπάγερν, ο Μίτσελ απάντησε: «Ίσως αυτή η άποψη που λέω να μην μετράει, επειδή έχω και μία… προκατάληψη όμως για φέτος βλέπω μόνο μία νικήτρια: την Ρεάλ Μαδρίτης. Είναι η μόνη ομάδα που βλέπω να έχει αναπτυχθεί και βελτιωθεί τόσο μέσα από την πορεία της διοργάνωσης. Επίσης δεν θυμάμαι ποτέ τον Κριστιάνο Ρονάλντο τόσο καλό.

Στον επίλογο της συνέντευξης του ο Μίτσελ, υπογράμμισε: «Θα τα δώσουμε όλα και αν και ακούγεται παράξενο εγώ προτιμώ το εκτός έδρας ματς από το παιχνίδι στο Καραϊσκάκη. Στο γήπεδο της Γιουνάιτεντ θα έχουμε και 4.000 οπαδούς μας που θα ακούγονται πολύ. Ο κόσμος μας ξέρει το πως να φωνάζει και να κάνει αισθητή την παρουσία του. Στο προηγούμενο εντός έδρας ματς στην Ευρώπη είχαμε 33.000 μαζί μας και ακουγόταν λες και είχαμε 90.000. Πραγματικά καταλαβαίνεις το πόσο πολύ αυτός ο κόσμος είναι μαζί σου. Είναι πολύ συναισθηματικοί και στηρίζουν απόλυτα την ομάδα».

Πηγή: sport-fm.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα