Μιχαλολιάκος: Είμαι αμετανόητος εθνικιστής [Bίντεο]

«Είστε μία θλιβερή κυβέρνηση μειοψηφίας, ΜΕ έχετε άδικα στις φυλακές. Είμαι αμετανόητος, εθνικιστής και χρυσαυγίτης και δεν θα με αλλάξετε». Με αυτή τη φράση, μεταξύ άλλων, απευθύνθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής ο Νίκος Μιχαλολιάκος, ο οποίος μαζί με Παππά και Λαγό μεταφέρθηκαν σήμερα στο κοινοβούλιο από τον Κορυδαλλό όπου είναι προφυλακισμένοι.

Σε ιδιαίτερα υψηλούς

τόνους πραγματοποιήθηκε η ομιλία του προφυλακισμένου αρχηγού της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου, ο οποίος έκανε λόγο για χαλκευμένα στοιχεία στη δικογραφία και μίλησε για «κράτος εισαγγελέων». Αναφερόμενος στην υπόθεση Μπαλτάκου, διερωτήθηκε: «Γιατί δεν το συζητάτε; Τι φοβάστε; Γιατί δεν ανοίγετε το θέμα;», ενώ αποκάλυψε πως και ο διευθυντής του γραφείου του πρωθυπουργού, Γιώργος Μουρούτης «ήθελε επαφές» μαζί του..

«Μέσα στα δύο κινητά που μου κατάσχεσε η Αντιτρομοκρατική, υπήρχε ένα όνομα Γιώργος Μουρούτης. Θα βρείτε και του Μουρούτη το τηλέφωνο. Ήθελε κι αυτός επαφές», ανέφερε, ενώ για τον Τ. Μπαλτάκο σημείωσε: «Τον Μπαλτάκο δεν τον ξέρει κανείς σας νωρίτερα. τον γνώρισα το 1973 που αντιπροσώπευε και μετά στο εθνικιστικό κίνημα. Όποτε, ήθελε να μου πει κάτι, μου έλεγε να βγούμε στο μπαλκόνι γιατί φοβόταν κοριούς και κάμερες».

Ξεκινώντας την ομιλία του, κατηγόρησε τους βουλευτές του Κοινοβουλίου ότι οδήγησαν «με χειροπέδες στη φυλακή τον αρχηγό του τρίτου πολιτικού κόμματος, δεν του δώσατε σε προηγούμενες συνεδριάσεις να έχει λόγο» και πρόσθεσε: Είναι αστείο που η εισαγγελέας μας απαγόρευσε να είμαστε εδώ όταν ψηφίζονταν κρίσιμα νομοσχέδια. Παρεμβαίνετε ωμά στη δικαιοσύνη, ζούμε σε ένα κράτος εισαγγελέων.

Ευχαρίστησε ακόμη τους 400.000 και πλέον Έλληνες «που ύψωσαν το ανάστημά τους ενάντια στη χούντα ΣαμαράΒενιζέλου που φυλακίζει βουλευτές. Στην Ελλάδα και στο Σουδάν είναι φυλακισμένοι βουλευτές», τόνισε.

«Ποιος ξέχασε την 28η Σεπτεμβρίου του 2013 όταν φτιάχτηκε το σόου με τις χειροπέδες στη ΓΑΔΑ. Ήταν ένα κόλπο για να μας πάτε στο 2%, όμως δεν μας πήγατε αλλά περισσότεροι Έλληνες συντάχθηκαν με τη Χρυσή Αυγή. Ούτε ένας από εσάς, ούτε ένα κανάλι, ούτε λέξη για το γεγονός. Ντροπή σας ψευτοδημοκράτες», συνέχισε.

Σε παρέμβαση άλλη βουλευτή την ώρα της ομιλίας του, ο Ν. Μιχαλολιάκος απάντησε σε ιδιαίτερα έντονο ύφος: «Σκάσε ρε», για να προσθέσει: «μας πήγαν με τις χειροπέδες, μας παραβίασαν τα δικαιώματά μας».

«Τη Χρυσή Αυγή δεν την έβαλε στη φυλακή καμία Δικαιοσύνη. Το μόνο που έκαναν ήταν να χαλκέψουν στοιχεία», σημείωσε και άρχισε να διαβάζει σειρά στοιχείων από τη δικογραφία,για να τα διαψεύσει στη συνέχεια.

Ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής μίλησε επίσης για εγκλήματα οπαδών κομμάτων «για τα οποία ποτέ δεν φυλακίσατε βουλευτές του κόμματος» και ανέφερε την περίπτωση του Νίκο Τεμπονέρα, όπου «μέλη της ΝΔ δολοφόνησαν έναν άνθρωπο. Όχι μόνο δεν διώχθηκαν βουλευτές του κόμματος… Εκεί δεν υπήρχαν ηθικοί αυτουργοί;».

Επίθεση εξαπέλυσε και στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ, Μάκη Βορίδη, για τον οποίο ανέφερε: «Ένα έγκλημα που σας είναι άγνωστο συνέβη το 1985, κατά τη διάρκεια προεκλογικής περιόδου. Ένα μέλος της νεολαίας της ΕΠΕΝ δολοφονεί έξω από τη Σπάρτη έναν συγχωριανό του. Δεν θέλω να πω το όνομά του. Δικάστηκε, φυλακίστηκε και είναι ελεύθερος. Όμως ο αρχηγός ήταν της ΕΠΕΝ τότε ήταν ο Μ. Βορίδης. Εκεί δεν υπάρχουν ευθύνες;».



Μουρούτης: Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αθλιότητα που έχω ακούσει

Άμεση ήταν η αντίδραση του διευθυντή του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, Γιώργου Μουρούτη στην αναφορά του προφυλακισμένου γ.γ. της Χ.Α. Νίκου Μιχαλολιάκου προς το πρόσωπό του, στη Βουλή.

«Τον κ. Μιχαλολιάκο δεν τον έχω συναντήσει ποτέ στη ζωή μου. Ούτε και κανένα άλλο στέλεχος ή βουλευτή της Χ.Α. έχω συναντήσει, ιδιωτικά ή τυχαία, ποτέ στη ζωή μου.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αθλιότητα που έχω ακούσει», ανέφερε, σε δήλωσή του, ο κ. Μουρούτης.

«Θα σας πάμε στο δικαστήριο και θα σας ξεφτιλίζουμε με τα στοιχεία που έχουμε για δύο μήνες», υποστήριξε ο Γιάννης Λαγός στην ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο προφυλακισμένος βουλευτής της Χρυσής Αυγής χαρακτήρισε «άντρο της Δημοκρατίας» το Κοινοβούλιο και διερωτήθηκε γιατί δεν επιτρέπεται η είσοδος σε πολίτες.

«Μας περιφέρατε αλυσοδεμένους, νομίζοντας ότι θα φοβηθούμε. Σας είχα πει ότι μπλέξατε άσχημα μαζί μας, είμαστε άλλοι άνθρωποι υπερήφανοι και πιστοί σε αυτό που κάνουμε. Μας είχατε σαν να ήμασταν οι χειρότεροι κακούργοι ενώ οι χειρότεροι είναι έξω», είπε ο Γιάννης Λαγός απευθυνόμενος στους παρευρισκόμενους.

«Περιμένουμε τη δίκη μας», είπε ο Γιάννης Λαγός υποστηρίζοντας όμως πως αυτή δεν θα γίνει «γιατί αν κατέβουμε στο δικαστήριο με τα δήθεν ενοχοποιητικά στοιχεία θα γελάσει και ο κάθε πικραμένος». «Στήσατε ένα γελοίο πράγμα», είπε.

«Αν έχετε τα κότσια, πηγαίνετε μας σε δίκη», είπε.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα ενοχοποιητικά στοιχεία που βρήκε η Αντιτρομοκρατική στο σπίτι του. «Έτριψα στα μούτρα σας αυτό που εκπροσωπείτε».

Ευχαρίστησε τη μητέρα του και την σύντροφό του, για τις οποίες, όπως είπε, τράβηξαν όλο αυτό μόνο επειδή είναι συγγενείς του.



Παππάς: Πολιτική δίωξη σε βάρος της ΧΑ

Για πολιτική δίωξη της Χρυσής Αυγής έκανε λόγο ο προφυλακισμένος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Χρήστος Παππάς, μιλώντας από το βήμα της Ολομέλειας, λίγο πριν την ψηφοφορία για την άρση της ασυλίας του ίδιου και των Ν. Μιχαλολιάκου και Π.Λαγού.

Έκανε λόγο για «νοσηρούς νεοδημοκρατικούς εγκέφαλους» που έστησαν μια σκευωρία εις βάρος ενός νόμιμου πολιτικού κόμματος.

Χαρακτήρισε πολιτική τη δίωξη εις βάρος της ΧΑ, ενώ επικαλέστηκε δήλωση του υπουργού Δικαιοσύνης ότι οι προφυλακισμένοι θα έχουν μια «δίκαιη πολιτική δίκη».

Απέρριψε τις κατηγορίες εις βάρος του, λέγοντας ότι οι μόνες κατηγορίες εναντίον του είναι τα βιβλία και οι ιδέες του. «Με τα βιβλία θα κάνετε πολιτική δίκη;» αναρωτήθηκε.

Σχετικά με τον όρο «ναζί» που του αποδίδουν, είπε ότι τον χρησιμοποιούν όσοι δεν έχουν άλλα πολιτικά επιχειρήματα, συμπληρώνοντας:

«Ο Χίτλερ πέθανε στο Βερολίνο. Εσείς πεθαίνετε την Ελλάδα κάθε μέρα.

Αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη η ψηφοφορία για την άρση της ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής

Δείτε ΕΔΩ την ψηφοφορία

Keywords
Τυχαία Θέματα