Μέσα σε είκοσι μέρες κρίνονται όλα-Ποιες είναι οι κινήσεις του πρωθυπουργού

Το βασικό σύνθημα του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά είναι «Όλα για τη δόση» και ο ίδιος ετοιμάζεται να αναλάβει προσωπικά δράση, ενόψει και των κρίσιμων συνόδων του Eurogroup που έρχονται μετά τη δυναμική που δημιουργήθηκε για τη χώρα μας μετά τη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε.

Σύμφωνα με το Βήμα, ο Πρωθυπουργός_ που είναι σε ανοικτή γραμμή με τους προέδρους του ΠαΣοΚ και της ΔΗΜΑΡ,

τους κκ. Ευ. Βενιζέλο και Φ. Κουβέλη_ και έχοντας ως όπλο το θετικό κλίμα για τη χώρα μας στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. και τη δήλωση στήριξης στις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης, θα επιχειρήσει να κάμψει την αντίσταση ορισμένων μελών-κρατών, όπως η Εσθονία, η Σλοβενία, η Μάλτα και Σλοβακία που είναι επικριτικά έναντι της χώρα μας.

Ο κ. Σαμαράς, που αναγνωρίζει ότι το επόμενο εικοσαήμερο … παίζονται όλα για τη χώρα μας συγκάλεσε το μεσημέρι της Κυριακής ευρεία σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, διάρκειας έξι ωρών, για να υπάρξει συντονισμός των δράσεων των υπουργείων, με τη συμμετοχή των εμπλεκόμενων υπουργών και των γενικών γραμματέων, ενώ το κύριο βάρος πέφτει στον υπουργό Οικονομικών κ. Ι. Στουρνάρα.

Εξάλλου, οι επόμενες τρεις εβδομάδες είναι ιδιαίτερα κρίσιμες κατά τον κ. Σαμαρά που τονίζει σε όλους τους συνομιλητές του _αυτό υποστήριξε και στη σύσκεψη_ ότι η κυβέρνηση πρέπει να τρέξει κόντρα στον χρόνο για να προλάβει τις ημερομηνίες για τη δόση του Νοεμβρίου, με δεδομένο ότι τα ταμειακά διαθέσιμα του Κράτους επαρκούν έως τις 16 του επόμενου μήνα.

Το μεγάλο αγκάθι της κυβέρνησης που αναμένει ως…μάνα εξ ουρανού τα 31,5 δισ. ευρώ αποτελούν οι καθυστερήσεις στα διαρθρωτικά μέτρα, τα οποία τέθηκαν στο επίκεντρο της σύσκεψης, ώστε να υπάρξει καλύτερος συντονισμός των υπουργείων για να κερδίσουν τη μάχη με το χρόνο, να προωθηθούν οι προαπαιτούμενες διαρθρωτικές αλλαγές.

Η συμφωνία με την τρόικα, παρά τις εκκρεμότητες στα εργασιακά, εκτιμάται ότι θα επιτευχθεί εντός των επομένων εικοσιτετραώρων και πιθανότατα έως την προσεχή Τρίτη ή Τετάρτη, 23 ή 24 Οκτωβρίου και το καθοριστικό πλέον είναι να καμφθούν οι αντιστάσεις των κρατών που αντιδρούν στους κόλπους του Eurogroup και μετά το Μέγαρο Μαξίμου θέλει να κερδίσει τη μάχη του Κοινοβουλίου και να ψηφισθούν τα μέτρα, χωρίς απώλειες.

Keywords
Τυχαία Θέματα