Μέρκελ: Θα ξεπεραστούν τα προβλήματα [Bίντεο]

«Ήρθα σήμερα εδώ για να μάθω πράγματα από εσάς, για να ακούσω τις ανησυχίες σας, να δω την πρόοδό σας, να ρίξω μια ματιά στο μέλλον. Γνωρίζω ποια είναι η δύσκολη κατάσταση που βιώνετε και η οποία διαρκεί ακόμη…Υπάρχουν όμως τόσες ευκαιρίες και δυνατότητες ανοικοδόμησης», δήλωσε η Άνγκελα Μέρκελ, μιλώντας σε φόρουμ νέων επιχειρηματιών, όπου παρευρέθηκε μαζί με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

«Υπάρχουν τόσες ευκαιρίες και

δυνατότητες ανοικοδόμησης. Ο δρόμος είναι δύσκολος. Ωστόσο επιθυμούμε να δώσουμε ώθηση στις νέες επιχειρήσεις, κάτι στο οποίο θα συμβάλλει τόσο η Γερμανία όσο και η Ελλάδα…Μετά από όλα όσα ήταν αναγκαία, μετά από τις μεταρρυθμίσεις, η Ελλάδα αποκτά τώρα περισσότερες δυνατότητες παρά δυσκολίες, παρότι υπάρχουν ακόμη προβλήματα όπως η υψηλή ανεργία» δήλωσε μεταξύ άλλων η Άνγκελα Μέρκελ.

Αίσθηση προκάλεσε η αναφορά της στο τέλος της ομιλίας της, όπου είπε προς τους παρευρισκόμενους:

«Δεν ξέρω τι θα πείτε προς τους φίλους ότι πήγατε να μιλήσετε με την καγκελάριο, δεν ξέρω σήμερα το βράδυ αν θα σας επιτρέψουν οι φίλοι σας να σας δεχτούν ανάμεσά τους. Πείτε το μου, γιατί όχι; Πείτε τους επίσης ότι μου μεταφέρατε κάποια θέματα. Μη φοβάστε. Ζούμε όλοι μέσα στην ελευθερία».

Α. Σαμαράς: Ζητούμενο η εξωστρέφεια

Το μεγάλο ζητούμενο για την ανάπτυξη είναι η εξωστρέφεια, η καινοτομία και η έμφαση στην εμπορευματικότητα των αγαθών και των υπηρεσίων μας, υπογράμμισε από την πλευρά του ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

«Οραματιζόμαστε μια Ελλαδα που στα επόμενα της βήματα, της ανάπτυξης, θα δείξει, αυτό που είναι το μεγάλο ζητουμενο: η εξωστρεεια η καινοτομία και η έμφαση στην εμπορευτικότητα των αγαθών και των υπηρεσιών της» είπε ο πρωθυπουργός.

Και πρόσθεσε πως «η νέα αυτή η Ελλάδα χρειάζεται πρόσωπα με νέες ιδέες, ενώ επεσήμανε πως έχει γίνει μεγαλη εργασία, με τεράστιες θυσίες για να φτιάξουμε μια κοινωνία που θα παράγει».

Στις 17:30 η Άνγκελα Μέρκελ θα βρεθεί στο Μέγαρο Μαξίμου για την επίσημη συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά και στη συνέχεια θα δώσουν συνέντευξη Τύπου στους εκπροσώπους των ελληνικών και ξένων ΜΜΕ.

Τα μέτρα ασφαλείας

Λόγω της επίσκεψης, δρακόντεια είναι τα μέτρα της αστυνομίας στο κέντρο της Αθήνας, όπου από το πρωί έκλεισαν σταδιακά δρόμοι.

Από τις 13:30 είναι κλειστοί οι σταθμοί του μετρό Ευαγγελισμός και Μέγαρο Μουσικής, ενώ στις 18.00 θα κλείσουν οι σταθμοί Σύνταγμα και Ακρόπολη.

Οι συρμοί του μετρό θα διέρχονται κανονικά αλλά δεν θα πραγματοποιούν στάσεις στους παραπάνω σταθμούς.

Παράλληλα, έχουν απαγορευτεί για σήμερα οι συγκεντρώσεις και οι διαδηλώσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο, καλεί σε συλλαλητήριο στις 17.00 στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Κάλεσμα έχουν απευθύνει και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στο ίδιο σημείο στις 17.30.

Eπίσης, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί την ίδια ώρα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα