Μέρκελ: «Η Ελλάδα τήρησε τα συμφωνηθέντα» [Βίντεο]

Θετικά σχολίασε τα βήματα στα οποία έχει προχωρήσει η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, η οποία σημείωσε ότι η χώρα τήρησε τα υποσχόμενα.

«Αν παρακολουθήσω αυτά που γίνονται καταγράφω ότι τον τελευταίο ενάμιση χρόνο στην Ελλάδα έχουν γίνει πάρα πολλά. Οι προσπάθειες απέδωσαν, έχουν γίνει βήματα μπροστά» είπε η Καγκελάριος. Η κ. Μέρκελ

αναφέρθηκε στη συνάντηση που είχε νωρίτερα με νέους επιχειρηματίες, τονίζοντας ότι «οι νέοι έχουν περάσει δύσκολα και θα περάσουν ακόμη δύσκολα, έχουν γίνει ωστόσο πολλά καλά».

«Η πολιτική της κυβέρνησης ήταν ένας δύσκολος δρόμος, βλέπουμε όμως ότι η Ελλάδα τήρησε τα υποσχόμενα, η κατάσταση του προϋπολογισμού είναι πολύ καλύτερη από ό,τι περιμέναμε», σημείωσε η Άνγκελα Μέρκελ στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Αντώνη Σαμαρά.

Η Γερμανίδα Καγκελάριος αναφέρθηκε και στην επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές. «Η χθεσινή ημέρα ήταν κομβική, επανήλθε η Ελλάδα, είναι πιο αυτόνομη. Η Γερμανία έχει τη διάθεση να βοηθήσει», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Εξάλλου, η κ. Μέρκελ ευχαρίστησε την Ελλάδα για την Προεδρεία της ΕΕ. «Είχατε πολλά εξωτερικά προβλήματα, Ουκρανία και Ρωσία και η Ελλάδα μπόρεσε να παίξει ένα ουσιαστικό ρόλο, παρά τα όλα προβλήματα που έχει». Απευθυνόμενη στους Έλληνες πολίτες, η Άνγκελα Μέρκελ είπε: «Θα τους υποστηρίξουμε για έναν καλύτερο δρόμο».

Keywords
Τυχαία Θέματα