Μεγαλώνει το μυστήριο για τις «δονήσεις» στην Κρήτη – Διαβάστε την επίσημη ενημέρωση αλλά και την διάψευσή της!

Δεκατρείς ημέρες μετά τις «δονήσεις» που αναστάτωσαν χιλιάδες πολίτες δόθηκε επίσημη ενημέρωση, που όμως αμφισβητείται.

Η ενημέρωση δόθηκε από τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Απ. Βουλγαράκη, στην έγκυρη τοπική εφημερίδα «Χανιώτικά Νέα» την Παρασκευή 5/10/12, η οποία αναφέρει ότι οι δονήσεις προήλθαν από βολές του Πολεμικού Ναυτικού, που εκτελούσε άσκηση στην περιοχή του Μηρτώου Πελάγους. Μάλιστα η Αντιπεριφέρεια δεσμεύτηκε ότι με νέα ενημέρωση θα δώσει και τις ακριβείς ημερομηνίες και ώρες τις επόμενες ημέρες.

Το

μεσημέρι της ίδιας ημέρας ωστόσο, κατά την διάρκεια της εκδήλωσης για την έναρξη λειτουργίας του Σταθμού Επιβατών στην Σούδα, ο Αντιπεριφερειάρχης αρνήθηκε να κάνει δηλώσεις για το ίδιο θέμα.

Η διάψευση του Πολεμικού Ναυτικού

Το Flashnews.gr επικοινώνησε με το ΓΕΝ, για περισσότερες πληροφορίες, που όχι μόνο πληροφορίες δεν μας δόθηκαν, αλλά διαψεύστηκε κατηγορηματικά και η επίσημη θέση της Αντιπεριφέρειας.

Συγκεκριμένα ο Εκπρόσωπός Τύπου του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού κ. Παναγιώτης Καλάθακης μιλώντας στο Flashnews.gr δήλωσε: «… αρνητικόν, δεν υπήρχε καμία δραστηριότητα του Πολεμικού Ναυτικού 25 και 26 Σεπτεμβρίου…»

Τι ακριβώς συμβαίνει τελικά; Γιατί άλλα λέει η Περιφέρεια και άλλα το ΓΕΝ;

Αντιθέτως, το βράδυ της Τρίτης 25/9 – όπως είχε γράψει μόνο το Flashnews.gr από την πρώτη στιγμή και αναδημοσιεύθηκε από δεκάδες sites – στο Πεδίο Βολής Καράβια στο Μυρτώο Πέλαγος ξεκίνησε μεγάλη άσκηση της Πολεμικής Αεροπορίας με χρήση πραγματικών πυρών. (Δείτε εδώ το πλήρες άρθρο με όλα τα πιθανά ενδεχόμενα).

Μάλιστα από την πρώτη στιγμή το Flashnews.gr είχε γράψει για το ενδεχόμενο οι «δονήσεις» να οφείλοντο στις βολές, φιλοξενώντας και επιβεβαίωση της άσκησης από τον εκπρόσωπο Τύπου του ΓΕΑ.

Όμως από το ενδεχόμενο αυτό προέκυπταν αρκετά ερωτηματικά, όπως το γιατί οι «δονήσεις» της νύχτας της 25/9 δεν κατεγράφησαν πουθενά αλλού παρά μόνο στους σεισμογράφους του ΤΕΙ σε Χανιά και Πρινέ Ρεθύμνου (σεισμογράφοι σε Αντικύθηρα, Μήλο, Σαντορίνη που είναι πολύ κοντά δεν κατέγραψαν το παραμικρό)..

Σύμφωνα με το δημοσίευμα και τις δηλώσεις του κ. Βουλγαράκη «Ήταν βράδυ, ήταν και ο καιρός και ακουστήκαν πάρα πολύ καλά και καθαρά». Δεν δίνεται όμως εξήγηση για τις τρεις δονήσεις που ακουστήκαν το μεσημέρι της Τετάρτης 26/6 οι οποίες – αυτή την φορά – κατεγράφησαν και στον σεισμογράφο του Πανεπιστημίου Αθηνών που βρίσκεται στα Αντικύθηρα.

Να σημειωθεί, πως σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Flashnews.gr, η άσκηση επρόκειτο να ξεκινήσει στις 7 μμ της Τρίτης 25/9. Όμως από άγνωστο λόγο υπήρξε καθυστέρηση και οι βολές έγιναν νύχτα (μετά τις 8 μμ) – κάτι που απαγορεύεται από τους κανονισμούς των ασκήσεων.

Μάλιστα στα σχετικά με την άσκηση δημοσιεύματα απουσιάζει η παραμικρή αναφορά στους συγκεκριμένους χρόνους της άσκησης, ενώ ούτε το ΓΕΑ έχει εκδώσει κάποια ανακοίνωση.

Επιπλέον, τον περασμένο Ιούλιο, στο ίδιο Πεδίο Βολής πραγματοποιήθηκε κοινή ελληνοισραηλινή άσκηση με πολεμικά πλοία κα

Keywords
Τυχαία Θέματα