Μεγάλη πυρκαγιά στην Κίσσαμο – Εκκενώθηκε οικισμός

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη φωτιά που εκδηλώθηκε το πρωί του Σαββάτου στην περιοχή Αμυγδαλοκεφάλι στην Κίσσαμο Χανίων και πήρε γρήγορα διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, εντάσεως 8 μποφόρ.

Η φωτιά εκδηλώθηκε κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες και καίει χορτολιβαδική και καλλιεργήσιμη κυρίως από ελιές έκταση.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στο σημείο δημιουργούν αντιπυρικές ζώνες ώστε οι φλόγες να μην φτάσουν μέχρι τους οικισμούς που υπάρχουν στην περιοχή.

Ωστόσο, για προληπτικούς

λόγους κρίθηκε πώς θα πρέπει να εκκενωθεί ο οικισμός Λιβάδια. Από τις φλόγες κάηκαν, σύμφωνα με τον προϊστάμενο Πολιτικής Προστασίας της περιφερειακής ενότητας Χανίων, Τάσο Κουρουπάκη, δύο παλιές αγροικίες.

Υπάρχουν, επίσης, αναφορές και για σοβαρές ζημιές που υπέστη σπίτι στην ίδια περιοχή, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Στο σημείο επιχειρεί μεγάλη πυροσβεστική δύναμη με οχήματα από Χανιά, Ρέθυμνο, Κίσσαμο, Κάνδανο και Βρύσσες, εθελοντές και κάτοικοι της περιοχής ενώ κρίθηκε απαραίτητη και η συνδρομή πυροσβεστικού ελικοπτέρου που πραγματοποιεί ρίψεις νερού.

Κύριο μέλημα των πυροσβεστών είναι να περιορίσουν το κυρίως μέτωπο της πυρκαγιάς που κινείται από τα ορεινά προς την θάλασσα σε μεγάλη έκταση.

Keywords
Τυχαία Θέματα