Με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ συναντάται ο Αντώνης Σαμαράς

Στο Μέγαρο Μαξίμου βρίσκεται ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Αντερς Φογκ Ράσμουσεν, όπου έχει συνομιλίες με τον Αντώνη Σαμαρά.

Ο δανός αξιωματούχος βρίσκεται στην Αθηνα, όπου πραγματοποιείται η διήμερη άτυπη συνεδρίαση των υπουργών Αμυνας της ΕΕ.

Οι υπουργοί Άμυνας συζητούν

θέματα που αφορούν στις εν εξελίξει επιχειρήσεις της ΕΕ, με αιχμή τη σχεδιαζόμενη επιχείρηση στην Κεντρική Αφρικανική Δημοκρατία, καθώς και για τα επόμενα βήματα για την υλοποίηση των αποφάσεων του Συμβουλίου Κορυφής το Δεκέμβριο του 2013.

Ωστόσο, τις εργασίες της πρώτης μέρας της Συνόδου επισκίασε η κατάσταση που επικρατεί στην Ουκρανία.

Το απόγευμα της Πέμπτης ο κ. Σαμαράς, με την ιδιότητα του πρόεδρου του Συμβουλίου της ΕΕ, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Άμυνας, Κάθριν Άστον.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνομιλία τους εξετάστηκε το θέμα της Ουκρανίας, μετά τα τελευταία δραματικά γεγονότα στο Κίεβο.

Ανήσυχος για τις εξελίξεις στην Ουκρανία εμφανίστηκε και ο υπουργός Εξωτερικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, τονίζοντας πως υπάρχει άμεση ανάγκη για τη συμβολή της διεθνούς κοινότητας ώστε να σταματήσει η αιματοχυσία.

Οι εργασίες της άτυπης Συνόδου

Το πρωί της Παρασκευής ο υπουργός Αμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος θα παραθέσει πρόγευμα εργασίας προς τους υπουργούς Άμυνας που ανήκουν στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και στη συνέχεια θα επαναληφθούν οι εργασίες της δεύτερης ημέρας της άτυπης συνόδου με αντικείμενο τις ειρηνευτικές επιχειρήσεις της ΕΕ.

Η άτυπη σύνοδος θα ολοκληρωθεί με την καθιερωμένη συνέντευξη για τα αποτελέσματά της.

Keywords
Τυχαία Θέματα