Με εντολή Γιανουκόβιτς «χτυπούσαν» οι ελεύθεροι σκοπευτές στην Ουκρανία

Ο πρώην πρόεδρος της Ουκρανίας, Βίκτορ Γιανουκόβιτς, ήταν αυτός που καθοδηγούσε τους ελεύθερους σκοπευτές της αστυνομίας που φέρουν ευθύνη για τις δολοφονίες δεκάδων διαδηλωτών στην πλατεία Ανεξαρτησίας του Κιέβου, ανακοίνωσαν κυβερνητικοί αξιωματούχοι της Ουκρανίας, έπειτα από σχετική έρευνα.

Οι κατηγορίες διατυπώθηκαν στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσαν ο γενικός εισαγγελέας και οι επικεφαλής του υπουργείου Εσωτερικών και της κρατικής υπηρεσίας ασφαλείας.

Οι

αξιωματούχοι κατηγόρησαν τις ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας Μπερκούτ για τους θανάτους δεκάδων διαδηλωτών, επισημαίνοντας ότι ο Γιανουκόβιτς ήταν αυτός που τους έδινε τις διαταγές.

«Η προηγούμενη κυβέρνηση της χώρας έδωσε εγκληματικές διαταγές» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών. «Όλα συντονίσθηκαν από μέλη των δυνάμεων της τάξης» πρόσθεσε.

Η ουκρανική κυβέρνηση, δια στόματος του υπουργού Εσωτερικών, Αρσέν Αβάκοφ, δήλωσε ότι 12 μέλη των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας «Μπερκούτ», έχουν προφυλακιστεί ως ύποπτα για τα πυρά εναντίον των διαδηλωτών στις πολύμηνες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις του Κιέβου.

Keywords
Τυχαία Θέματα