Μαξίμου: Έρχονται εκλογές, αλλά αυτοδιοικητικές

Τη φημολογία για τριπλές κάλπες τον προσεχή Μάιο εντείνουν οι πρόσφατες κινήσεις και αναφορές του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Την εν λόγω φημολογία ενισχύουν οι πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας ότι η κυβέρνηση μελετά μείωση στα εξοντωτικά πρόστιμα για τον ΦΠΑ στις επιχειρήσεις και ταυτόχρονες

μειώσεις στο φόρο για τα Ι.Χ.. Ειδήσεις που κατά πολλούς, ακόμη και στους κόλπους του κυβερνώντος κόμματος, «μυρίζουν εκλογές».

Συνεργάτης του Πρωθυπουργού σημειώνει πάντως ότι οι εκλογές «δεν είναι κατ” ανάγκην εθνικές» απηχώντας και τη σημασία που αποδίδει το Μαξίμου στις αυτοδιοικητικές εκλογές και στις ευρωεκλογές του Μαΐου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «από τη στιγμή που η αξιωματική αντιπολίτευση θεωρεί “δημοψήφισμα” τις διπλές κάλπες του Μαΐου -κακώς αλλά τις θεωρεί- θα πάρει την απάντησή της».

Το ενδεχόμενο να στηθούν τριπλές κάλπες δεν μπορεί κανείς να το αποκλείσει, ωστόσο ο Πρωθυπουργός έχει δηλώσει ότι επιθυμεί εξάντληση της τετραετίας και ο μόνος αστάθμητος παράγοντας είναι η πορεία των διαπραγματεύσεων με την τρόικα.

Τυχόν εμμονή των δανειστών μας στη λήψη νέων οριζόντιων μέτρων μπορεί να ακυρώσει τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης, αφού έχει δηλώσει πολλές φορές ότι δεν πρόκειται να συναινέσει σε τέτοιο ενδεχόμενο.

Την ίδια ώρα, ο Πρωθυπουργός επιχειρεί να «ξυπνήσει» τα προεκλογικά αντανακλαστικά των βουλευτών και μελών της κυβέρνησης. Γι” αυτό και τα δημοσιεύματα περί δυσαρέσκειες για το φαινόμενο των άδειων υπουργικών εδράνων.

Προβληματισμό στο Μαξίμου προκαλεί και η είδηση για τη «μυστική συνάντηση» της περασμένης Δευτέρας, στο περιθώριο του Eurogroup των Βρυξελλών, κορυφαίων Ευρωπαίων αξιωματούχων, για να συζητήσουν το θέμα του ελληνικού προγράμματος, όπως αποκάλυψε με δημοσίευμά της στην ηλεκτρονική της έκδοση η Wall Street Journal.

Ο προβληματισμός δεν έχει να κάνει με αυτή καθ” αυτή τη συνάντηση αφού -όπως λένε στο Μαξίμου- συζητήσεις γίνονται και θα γίνονται όσο διαρκεί η κρίση, αλλά στο αν η εν λόγω συνάντηση εισάγει νέα δεδομένα στη συζήτηση για το ελληνικό χρέος και ποια μπορεί να είναι αυτά.

Τέλος, εντός των επομένων ημερών αναμένεται και η ανακοίνωση των υποψηφίων της Ν.Δ. στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Keywords
Τυχαία Θέματα