Μαραθώνιος συναντήσεων για τον Σαμαρά στις ΗΠΑ

Για τις ΗΠΑ αναχωρεί αύριο στις 2:00 το μεσημέρι ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς όπου θα έχει μαραθώνιο συναντήσεων στη Νέα Υόρκη και στην Ουάσινγκτον μέχρι την επόμενη Πέμπτη με πολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες, με την Ομογένεια καθώς και με εκπροσώπους επιχειρηματικών φορέων και αμερικανικών ΜΜΕ.

Πριν την

αναχώρησή του ο πρωθυπουργός θα δεχθεί στο Μέγαρο Μαξίμου την Τρόικα.

Το πρόγραμμα του κ. Σαμαρά στην Αμερική ξεκινά με εκκλησιασμό στον Ναό του Αγίου Νικολάου την Κυριακή το πρωί όπου θα χοροστατεί ο Αρχιεπίσκοπος κ. Δημήτριος. Θα ακολουθήσει κατ” ιδίαν συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο ενώ θα δωθεί δεξίωση στην οποία θα παραβρίσκονται οι εκπρόσωποι από όλες τις ομογενειακές οργανώσεις της Αμερικής. Στο ίδιο πλαίσιο θα έχει συνάντηση και με εκπροσώπους του ομογενειακού Τύπου.

Την Δευτέρα στις 10:30 το πρωί θα έχει μπρέκφαστ με τους εκπροσώπους του Αμερικαν Τζούις Κομίτι όπου θα απευθύνει και ομιλία καθώς είναι προσκεκλημένος του κ. Ντέιβιντ Χάρις προέδρου του Παγκόσμιου Ισραηλιτικού Συμβουλίου.

Στις 12:00 το μεσημέρι είναι προγραμματισμένο γεύμα και συναντήσεις με C.O. αμερικανικών εισηγμένων εταιριών ενώ την ίδια ημέρα έχει στρογγυλό τραπέζι με τους εκπροσώπους της JP Morgan όπου θα παραβρίσκεται και ο C.O. κ. Ντάιμον. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα έχει συναντήσεις με εκπροσώπους εταιρειών που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να επενδύσουν στην χώρα μας.

Την Τρίτη ο κ. Σαμαράς θα μεταβεί στην Ουάσινγκτον όπου στις 3:00 το μεσημέρι θα έχει συνάντηση με την επικεφαλής του ΔΝΤ κ. Κριστίν ΛΑγκάρντ ενώ στις 5:30 θα μιλήσει καλεσμένος του Ινστιτούτου Πήτερσον Πίτερσον που συνεργάζεται με το Ίδρυμα Νιάρχου.

Για την Τετάρτη είναι προγραμματισμένη η συνάντηση με τον αντιπρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών κ. Τζο Μπάιντεν και στην συνέχεια θα δει μέλη της Γερουσίας και του Κογκρέσου. Μεταξύ άλλων θα έχει συνάντηση με τον επικεφαλής της επιτροπής εξωτερικών σχέσεων της Γερουσίας Ρόμπερτ Μενέντεζ γνωστό για τις φιλικές απέναντι στην χώρα μας θέσεις του.

Στις 6.30 θα παραβρεθεί στα εγκαίνια της έκθεσης βυζαντινής τέχνης από το Νατιοναλ Γκάλερι οφ Αρτ στην Ουάσινγκτον.

Την Πέμπτη το κ. Σαμαράς θα μεταβεί ξανά στη Νέα Υόρκη και θα επισκεφθεί τα γραφεία της Ντάου Κέμικαλ και θα έχει συνάντηση με τον επικεφαλής της εταιρίας κ. Άντριου Λιβέρης. Την ίδια ημέρα θα έχει συνάντηση με την εκδοτική ομάδα της Γουολ Στριτ Τζέρναλ.

Τέλος στις 6:00 το απόγευμα της Πέμπτης προβλέπεται συνάντηση με την Hellenic Ιnitiative στην οποία θα παραβρίσκεται όπως και τον περασμένο Αύγουστο που ήλθαν στην χώρα μας ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ κ. Μπίλ Κλίντον και ο κ. Τζόρτζ Στεφανόπουλος. Πρόκειται για επιχειρηματίες που επιθυμούν να επενδύσουν στην χώρα μας.

Keywords
Τυχαία Θέματα