«Λερναία Ύδρα» η σπείρα που έκλεβε μοτοσικλέτες

Μια εβδομάδα μετά το τροχαίο που έριξε στα χέρια των ανδρών της Ασφάλειας Ηγουμενίτσας τραυματισμένους δύο νεαρούς Αλβανούς οι οποίοι είχαν κλέψει μια μοτοσικλέτα έξω από το σπίτι του 48χρονου ιδιοκτήτη της, οι αστυνομικοί εντόπισαν άλλα τρία μέλη της σπείρας που διοχέτευσε πάνω από 25 κλεμμένα δίκυκλα στην αγορά!

Οι τρεις νεαροί εντοπίστηκαν στη γέφυρα Κεστρίνης Θεσπρωτίας να επιβαίνουν σε τρεις μοτοσικλέτες που είχαν κλέψει λίγο νωρίτερα από την περιοχή της Νέας Σελεύκειας. Μόλις είδαν τους αστυνομικούς, τις εγκατέλειψαν και τράπηκαν σε φυγή πεζή για να ακολουθήσει καταδίωξη κατά τη

διάρκεια της οποίας οι δύο δράστες κατάφεραν να διαφύγουν μέσα στην πυκνή βλάστηση, ενώ ένας 18χρονος ομοεθνής τους συνελήφθη. Στην προανάκριση εξιχνιάστηκαν άλλες δυο κλοπές μοτοσικλετών που είχαν κλέψει τα μέλη της σπείρας στις 18 Οκτωβρίου από την Ηγουμενίτσα και οι μηχανές αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους. Ο 18χρονος, ο οποίος βρίσκεται παράνομα στη χώρα, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας ενώ οι έρευνες για τη σύλληψη των συνεργών του βρίσκονται σε εξέλιξη.

Στις 7 Δεκεμβρίου είχαν συλληφθεί τα πρώτα δυο μέλη της σπείρας ηλικίας 18 και 19 χρόνων όταν, πάνω στη βιασύνη τους να απομακρυνθούν, έπεσαν με ταχύτητα σε ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο. Οι δράστες μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών, όπου αποκαλύφθηκε ότι βρίσκονται παράνομα στην Ελλάδα χωρίς τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα. Η προανάκριση έριξε φως στο ρόλο τους στη σπείρα που δρούσε από τα τέλη Μαΐου στην Ηγουμενίτσα, το Γραικοχώρι και τη Νέα Σελεύκεια Θεσπρωτίας και ήταν υπεύθυνη για τουλάχιστον 20 κλοπές δικύκλων. Όμως, είχαν βρεθεί μόνο τρεις κλεμμένες μοτοσικλέτες, ενώ τις υπόλοιπες τις πούλησαν ή τις αποσυναρμολόγησαν και διέθεσαν τα τμήματά τους ως ανταλλακτικά στην Αλβανία.

Keywords
Τυχαία Θέματα