Κοζάνη: Ισόβια στο δράστη της δολοφονίας της φοιτήτριας

Σε ισόβια κάθειρξη καταδίκασε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Κοζάνης, τον 35χρονο Ευστάθιο Ευσταθίου, για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος της φοιτήτριας Ανδριάνας Γαρδικιώτη, τον περασμένο Δεκέμβριο στην Καστοριά.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 35χρονος δολοφόνησε στις 16 Δεκεμβρίου του 2011, την 21 χρόνων φοιτήτρια από την Κέρκυρα που σπούδαζε Δημόσιες

Σχέσεις στα ΤΕΙ Καστοριάς, καθώς η άτυχη κοπέλα του ζήτησε να διακόψουν την σχέση που διατηρούσαν.

Ο δράστης, τη δολοφόνησε με μαχαίρι και κατσαβίδι επιφέροντας θανάσιμα τραύματα στον λαιμό και στο στήθος και στην συνέχεια την εγκατέλειψε κοντά στην λίμνη της Καστοριάς.

Ο 35χρονος συνελήφθη τυχαία λίγες ώρες αργότερα, κοντά στο Πολύκαστρο Κιλκίς , όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε έπεσε πάνω σε στύλο της ΔΕΗ, μετά από αστυνομική καταδίωξη κι ενώ νωρίτερα ανέπτυξε ταχύτητα, θέλοντας να αποφύγει τον τροχονομικό έλεγχο.

Κατά την έρευνα που έκαναν οι αστυνομικοί στο αυτοκίνητο, βρέθηκαν ίχνη αίματος και τρίχες σε διάφορα σημεία  του αυτοκινήτου που δεν δικαιολογούνταν από το τροχαίο ατύχημα.

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος είχε συλληφθεί στην Θεσσαλονίκη για κατοχή υλικού παιδικής ποργογραφίας, κατά τη διάρκεια της προανάκρισης, ομολόγησε την αποτρόπαια πράξη του και υπέδειξε στους αστυνομικούς το σημείο που είχε εγκαταλείψει την νεαρή κοπέλα.

Η δίκη διεξήχθη κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, με τους συγγενείς της κοπέλας να ζητούν την παραδειγματική τιμωρία του δράστη απειλώντας πως σε διαφορετική περίπτωση θα πάρουν τον Νόμο στα χέρια τους.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

ΠΗΓΗ: kozan.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα