Κορυφώνεται η μάχη για τον προϋπολογισμό

Με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών και του πρωθυπουργού και με την διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας τα μεσάνυχτα ολοκληρώνεται η συζήτηση στη Βουλή για τον προϋπολογισμό του 2014.
Η σημερινή συζήτηση για τον προϋπολογισμό ξεκίνησε το μεσημέρι με τις τοποθετήσεις των βουλευτών, μεταξύ των οποίων η Άννα Καλογερή, Γ. Πάντζας, Στάθης Παναγούλης, καθώς και του υφυπουργού Υγείας, Αντώνη Μπέζα.

Ως τον «μόνο δρόμο», ως «το φιλί της ζωής» για την επιβίωση του συστήματος υγείας, προέκρινε την ανάγκη να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις

ο υφυπουργός Υγείας Αντώνης Μπέζας. Ο κ. Μπέζας αν και δήλωσε ότι η κυβέρνηση θέλει τη συναίνεση και δεν θα εκβιάσει κανέναν, ξεκαθάρισε ταυτόχρονα ότι δεν εκβιάζεται κιόλας.

Σχολιάζοντας την προσωπική επίθεση που εξαπέλυσε λίγο νωρίτερα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Παναγούλης σε βάρος του υπουργού Υγείας “Αδωνη Γεωργιάδη, ο κ. Μπέζας είπε: «η απάντηση της κυβέρνησης είναι η τροπολογία που ψηφίστηκε για τη νέα τιμολογιακή πολιτική των φαρμάκων και που θα επιφέρει μείωση κατά 480 εκατομμύρια ευρώ στη φαρμακευτική δαπάνη. Μια τροπολογία την οποία ο μόνος που καταψήφισε είναι ο ΣΥΡΙΖΑ».

«Η χώρα φαίνεται να περνά τελικά τον κάβο. Ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να βγούμε μια ώρα αρχύτερα από τα δύσκολα. Το υπαγορεύει η συγκυρία. Το απαιτούν οι πολίτες» ανέφερε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιάννης Ανδριανός.

Το βράδυ η ομιλία Σαμαρά
Ο πρωθυπουργός, με την ομιλία του απόψε, στο «κλείσιμο» της συζήτησης του προϋπολογισμού, αναμένεται να παρουσιάσει κωδικοποιημένα τα όσα έχουν μέχρι σήμερα επιτευχθεί και να τονίσει για ακόμα μία φορά ότι «τα δύσκολα περάσαν».

Θα ζητήσει από τους βουλευτές να στηρίξουν τα τελευταία… μέτρα ενός δύσκολου μαραθωνίου και θα επισημάνει ότι με την έναρξη της νέας χρονιάς θα αρχίσουν να φαίνονται τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης της οικονομίας. Θα αποδώσει τα εύσημα στους βουλευτές που μέχρι σήμερα στήριξαν δύσκολες αποφάσεις και θα υπογραμμίσει ότι το γεγονός ότι η χώρα απομακρύνθηκε από τη ζώνη της χρεοκοπίας, οφείλεται σε εκείνους και στις θυσίες του ελληνικού λαού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Σαμαράς θα απαντήσει εμμέσως πλην σαφώς και στην κριτική που ασκείται τα τελευταία 24ωρα στον υπουργό Οικονομικών, κάνοντας θετικές αναφορές (και ονομαστικά) στον κ. Γ. Στουρνάρα.

Θα δώσει έμφαση στην επίτευξη του δημοσιονομικού πλεονάσματος και θα προαναγγείλει την έναρξη της συζήτησης για το ελληνικό δημόσιο χρέος τον προσεχή Απρίλιο. Θα επαναλάβει ότι θα αντιμετωπιστούν άμεσα οι αδικίες στους χαμηλοσυνταξιούχους και τους ενστόλους και θα δεσμευθεί ότι δεν τίθεται θέμα νέων δημοσιονομικών μέτρων. Ακόμη, θα επισημάνει ότι η κυβέρνηση θα δώσει μέχρι τέλους τη μάχη για την προστασία της πρώτης κατοικίας των χαμηλών και μεσαίων δανειοληπτών, στο ζήτημα της άρσης των πλειστηριασμών, ενώ για τα ακίνητα θα τονίσει ότι η πλειονότητα των ιδιοκτητών θα πληρώσει λιγότερο φόρο σε σχέση με το ’13.

Keywords
Τυχαία Θέματα