Κολλαγόνο: Το «υγρό πυρ» της αντιγήρανσης-ομορφιάς!

Το κολλαγόνο είναι βασικό συστατικό του δέρματος μας. Επίσης είναι η μεγαλύτερη σε ποσότητα πρωτεΐνη που υπάρχει στο σώμα μας και βρίσκεται παντού μέσα σ’ αυτό. Είναι ένα είδος «κόλλας» ( εξ’ ου και το όνομά του), που διατηρεί τους ιστούς του σώματός μας και τα κύτταρα «κολλημένα» (όπως το τσιμέντο κρατάει τα τούβλα του σπιτιού μας).

Κολλαγόνο και δέρμα
Η απαλή, φρέσκια εμφάνιση του νέου, υγιούς δέρματος οφείλεται

σε μεγάλο βαθμό στην ύπαρξη του κολλαγόνου σε υγιή επίπεδα. Η αποδόμηση του υγιούς κολλαγόνου και η μείωση παραγωγής του οδηγεί στην ανάπτυξη των ανεπιθύμητων ρυτίδων και στην εμφάνιση του γηρασμένου δέρματος.

Το πρόβλημα με το κολλαγόνο είναι πως δεν μπορούμε να το προσλάβουμε από καμιά τροφή. Ο μόνος τρόπος είναι το συμπλήρωμα διατροφής. Δεν είναι όμως όλες οι μορφές των συμπληρωμάτων ικανοποιητικά απορροφήσιμες και επομένως αρκούντως αποτελεσματικές. Η μόνη μορφή συμπληρώματος που έχει τη μεγαλύτερη απορρόφηση είναι το υδρολυμένο πόσιμο κολλαγόνο λόγω της ιδιαίτερης σύστασής του και των πεπτιδίων που περιέχει.

Πλεονεκτήματα πόσιμου κολλαγόνου
Δερματολογικές κλινικές μελέτες, σε διάφορες χώρες κατέδειξαν την σημαντική αποτελεσματικότητα του κολλαγόνου σε πόσιμη μορφή εκτός των άλλων και στην ομορφιά!

Οι μελέτες έδειξαν:

Βελτίωση της λειτουργίας του δέρματος και της ενυδάτωσής του μετά από λήψη κολλαγόνου σε τακτική βάση.Η λήψη κολλαγόνου προάγει την πυκνότητα των ινοβλαστών και ενισχύει έτσι το σχηματισμό ινιδίων κολλαγόνου στο δέρμα με απώτερο σκοπό την σύσφιξή του.Η μακροπρόθεσμη κατανάλωση κολλαγόνου αυξάνει τη σταθερότητα και την ελαστικότητα των πρωτεϊνικών δομών. Αυτό με τη σειρά του οδηγεί σε βελτίωση της ποιότητας των εύθραυστων νυχιών και σε βελτίωση του τριχωτού της κεφαλής (αύξηση στη διάμετρο της τρίχας έως και 49%)Βελτίωση της ενυδάτωσης του δέρματος κατά 28% και μείωση των ρυτίδων κατά 24%.

Θα πρέπει να τονίσουμε ότι η ανανέωση του κολλαγόνου στα ανθρώπινο δέρμα είναι μια διαδικασία η οποία συντελείται σε διάστημα 100-130 ημερών. Φυσικά το δέρμα θα ενυδατωθεί άμεσα, θα γίνει πιο φωτεινό και η επιδερμίδα πιο ροδαλή, απλά σοβαρά ορατά αποτελέσματα θα φανούν κατά τον 3ο – 4ο μήνα της λήψης του κολλαγόνου.

Εν κατακλείδι, όπως αναφέρθηκε, η ομορφιά εκτός από τα τοπικά σκευάσματα και τις εξελιγμένες τεχνολογικές θεραπείες της κοσμητικής δερματολογίας, χρειάζεται και την εκ των έσω ομορφιά με το «υγρό πυρ» της αντιγήρανσης το πόσιμο υαλουρονικό οξύ.

Στέλιος Αγγελίδης
Δερματολόγος

Πηγή: markostv.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κολλαγόνο, -ομορφιάς,kollagono, -omorfias