Κόκλας: Το θέατρο είναι η δουλειά μου, από την τηλεόραση έχω να πληρωθώ από το 2009

Ο ηθοποιός Κώστας Κόκλας μίλησε στο vipnews και την Φωτεινή Λασπά για όλους και για όλα…

-Η παράσταση «Άντρες έτοιμοι για όλα» στην οποία πρωταγωνιστείτε είναι μια από τις πιο επιτυχημένες – αν όχι η πιο επιτυχημένη- της σεζόν. Πού οφείλεται κατά τη γνώμη σας αυτή η επιτυχία;

Δεν υπάρχει συνταγή επιτυχίας. Πιστεύω όμως ότι ο Μιχαλής (Ρέππας) και ο Θανάσης (Παπαθανασίου) έχουν κάνει μια ωραία μεταφορά και επιπλέον είναι και ευτυχής σύμπτωση η παρέα των ηθοποιών που παίζουμε. Το κείμενο

επιτρέπει στον ηθοποιό να αυτοσχεδιάσει και να επικοινωνήσει με το κοινό και εκείνο με τη σειρά του δείχνει ότι είναι μια παράσταση που την ευχαριστιέται. Σε όλα αυτά οφείλεται η επιτυχία της παράστασης.

-Η πολυσυζητημένη σκηνή του γυμνού στην παράσταση, ήταν κάτι που σας έκανε να διστάσετε να πείτε το «ναι» όταν σας έγινε η πρόταση;

Όχι, γιατί ήξερα ότι θα είναι κάτι που δεν θα με εκθέτει και θα έχει χιούμορ και διακριτικότητα.

-Ο κόσμος πώς αντιδρά σε αυτή τη σκηνή; Πιστεύετε ότι είμαστε πουριτανοί ως λαός;

Ο κόσμος γελάει πολύ και το βλέπει με χιούμορ όλο αυτό. Οι άνθρωποι κάνουμε τα πράγματα πρόστυχα ή όχι. Είναι η ματιά που βλέπεις το καθετί.

-«Άντρες έτοιμοι για όλα» είναι ο τίτλος… εσείς για τι πράγμα ακραίο θα ήσασταν έτοιμος;

Για την οικογένειά μου θα έφτανα και σε κάτι ακραίο. Για το παιδί μου ας πούμε…

-Ακραίο… όπως το στριπτίζ, στο οποίο επιδίδονται οι πρωταγωνιστές της παράστασης;

Δεν είναι και τόσο ακραίο το να κάνει κάποιος στριπτίζ και μάλιστα όταν δεν είναι επαγγελματίας. Ας το δούμε με χιούμορ… υπάρχουν πολύ πιο ακραία πράγματα.

-Την οικονομική κρίση πώς την βιώνετε; Έχετε αναθεωρήσει ανάγκες σας;

Την βιώνω όπως όλοι οι άνθρωποι και την αντιμετωπίζω με στωικότητα. Δεν βγάζω χρήματα πολλά αλλά ούτε και κανένας άλλος γύρω μου βγάζει οπότε… Όσο για την αναθεώρηση, δεν έχει να κάνει οπωσδήποτε με την οικονομική κρίση. Ή έχεις φιλοσοφήσει διαφορετικά τη ζωή σου από πριν ή όχι.

-Θα αποδεχόσασταν πρόταση να παίξετε σε τούρκικο σίριαλ;

Και βέβαια γιατί είναι η δουλειά μου αυτή. Μακάρι και εμείς να κάναμε τις παραγωγές που κάνουν οι Τούρκοι.

-Έχετε την «πολυτέλεια» σε μια τόσο δύσκολη οικονομικά περίοδο, να αρνείστε δουλειές που δεν σας ταιριάζουν;

Πάντα κάνω κάτι που μου αρέσει. Μεγάλη σημασία έχουν για μένα οι συνεργάτες και το κείμενο. Ποτέ δεν επιλέγω κάτι μόνο για τα χρήματα.

-Έχετε σκεφτεί ποτέ να εγκαταλείψετε το συγκεκριμένο επάγγελμα;

Τώρα πια είναι πολύ αργά γιατί δυστυχώς ή ευτυχώς η δουλειά του ηθοποιού είναι μια δουλειά που όταν κολλήσεις το μικρόβιο, δεν την αφήνεις εύκολα. Δεν θα ήθελα να κάνω κάτι άλλο… και εννοώ κάτι άλλο εκτός θεάτρου. Γιατί το θέατρο είναι η δουλειά μου. Από δουλειές της τηλεόρασης έχω να πάρω χρήματα από το 2009.

-Το μεγάλο πλεονέκτημα αυτής της δουλειάς ποιο είναι;

Δεν λέω πηγαίνω στη δουλειά, αλλά πηγαίνω να «παίξω». Και αυτό είναι πολύ σημαντικό ! Είναι ένα παιχνίδι και μόνο αν το αντιληφθείς έτσι μπορείς να το κάνεις καλά.. να το αντιμετωπίσεις με την αθωότητα και τη φρεσκάδα που είχες μικρός όταν έπαιζες παιχνίδια.

Διαβάστε περισσότερα στο vipnews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα