Κλιμακώνεται η ενδοκυβερνητική κόντρα για τα 25 ευρώ στα νοσοκομεία

Κλιμακώνεται η αντιπαράθεση στο εσωτερικό της συγκυβέρνησης για την επιβολή «εισιτηρίου» 25 ευρώ για νοσηλεία στα δημόσια νοσοκομεία.
Την ώρα που ο υπουργός Υγείας Άδωνης Γεωργιάδης, υπερασπιζόμενος το συγκεκριμένο μέτρο, ζητούσε από το ΠΑΣΟΚ να προτείνει ισοδύναμα, ο υφυπουργός Εργασίας

Βασίλης Κεγκέρογλου, με δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, άφηνε ανοιχτό το θέμα, σημειώνοντας ότι είναι αντικείμενο διαλόγου τόσο σε επίπεδο κοινωνίας όσο και εντός της κυβέρνησης, εκφράζοντας παράλληλα την πίστη του ότι τελικά θα υπάρξει θετική κατάληξη.
Την ίδια ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ, με ανακοίνωσή του, χαρακτηρίζει το μέτρο «νέο χαράτσι» που επιβάλλει «η συγκυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στους πολίτες, ως καλωσόρισμα για το νέο έτος της «ανάπτυξης»», ενώ κάνει λόγο για «τζάμπα μάγκες» αναφερόμενο σε όσα στελέχη του ΠΑΣΟΚ «εκφράζουν την αντίθεσή τους» ενώ «ως κυβερνητικοί εταίροι ψήφισαν πανηγυρικά τα συγκεκριμένα μέτρα, πριν λίγους μήνες».
«Αν τους λείπουν χρήματα, όπως επικαλούνται για τα νοσοκομεία, ας τα αναζητήσουν ανάμεσα στους μεγάλους φοροφυγάδες, στις μίζες, τις λίστες, τα σκάνδαλα και τη διαφθορά που διαχρονικά δημιούργησαν τα κόμματά τους και όχι στις τσέπες του ελληνικού λαού», καταλήγει η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου.
Στη Χαριλάου Τρικούπη, σε άτυπη ενημέρωση των δημοσιογράφων το μεσημέρι, έστειλαν μήνυμα ότι η ηγεσία δεν είναι διατεθειμένη να ανεχτεί περαιτέρω εσωστρέφεια, η οποία συν τοις άλλοις αδικεί, όπως λένε, το ΠΑΣΟΚ και τις συνεχείς προσπάθειες των βουλευτών και των στελεχών του να αντιμετωπιστούν τα πραγματικά προβλήματα της χώρας, της οικονομίας, των νοικοκυριών.
Παράλληλα, δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να κάνουν πίσω στο θέμα των 25 ευρώ αφού, όπως δηλώνουν, αιφνιδιάστηκαν από την επιβολή του μέτρου, με δεδομένο ότι η ενημέρωση που είχαν μέχρι τώρα ήταν ότι είναι αντικείμενο διαλόγου με την τρόικα.
Το Μαξίμου από την πλευρά του τηρεί σιγή ιχθύος, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, τις προσεχείς ημέρες το θέμα θα συζητηθεί μεταξύ του Πρωθυπουργού και του Αντιπροέδρου της κυβέρνησης και προέδρου του ΠΑΣΟΚ σε μια εφ” όλης της ύλης συνάντηση που θα έχουν, εν όψει και της επανέναρξης των διαπραγματεύσεων με την τρόικα.

Keywords
Τυχαία Θέματα