Κεδίκογλου: Μέχρι ότι χάρηκα που επιτέθηκαν στον αδελφό μου, βγήκαν και είπαν

Συνέντευξη στον ΒΗΜΑ FM 99,5 έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου ο οποίος μίλησε τόσο για το θέμα της απεργίας στα ΜΜΜ όσο και στον σάλο που προέκυψε με το βίντεο και τις δηλώσεις Διαμαντόπουλου.

Διαβάστε τι είπε:

Για τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο Μετρό

Καλούμε τους πρωτεργάτες αυτής της απαράδεκτης κατάστασης – γιατί έχουμε

μια τρομερή ταλαιπωρία και μια πρωτοφανή αναστάτωση – και έχουν διορία μέχρι αύριο για να συμμορφωθούν με τις δικαστικές αποφάσεις.

Η νομοθεσία προβλέπει συγκεκριμένες ευθύνες. Έχουν διορία μέχρι αύριο το πρωί είτε να συμμορφωθούν είτε να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες του νόμου. Μεταξύ των συνεπειών είναι και αυτή (η απόλυση). Ή σεβόμαστε τις αποφάσεις και τηρούμε τη νομιμότητα ή δεχόμαστε τις συνέπειες.

Δεν έχω εικόνα για το αν θα γίνει επίταξη. Υπάρχουν, όμως, σκοπιμότητες που εξυπηρετούνται από αυτή την κατάσταση και μικροκομματικά συμφέροντα.

Για την αντιπαράθεση κυβέρνησης-ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με την τρομοκρατία

Η συζήτηση έχει παρεκτραπεί από την ουσία της και θέλω να επανέλθουμε στην ουσία. Η ουσία είναι ότι όλη αυτή η αντιπαράθεση ξεκίνησε με μια απλή -δεν θα το πω καν απαίτηση- έκκλησή μου να υπάρξει καταδίκη, απερίφραστη, κάθε μορφής βίας. Αυτό, όχι μόνο δεν υπήρξε σε πρώτη φάση, αλλά χαρακτηρίστηκα και ως Γκαίμπελς, επειδή επέμενα να ζητάω αυτό το δεδομένο.

Από εκεί και πέρα, φθάσαμε σε ένα επίπεδο διαλόγου που δεν νομίζω ότι τιμά κανέναν. Δεν είναι δυνατόν να βγαίνει ο κ. Σκουρλέτης και να λέει ότι οι παρακρατικοί της Δεξιάς χτύπησαν τα γραφεία της Ν.Δ. Και δεν μπορεί ο κ. Βίτσας να λέει ότι δεν μπορούσα να κρύψω τη χαρά μου για την επίθεση στην πολυκατοικία που μένει ο αδελφός μου.

Θέλω να αποδεχθώ ότι σε πρώτη φάση είχαν κυκλοφορήσει -άλλωστε όλη η ομιλία του κ. Διαμαντόπουλου ήταν 50 λεπτά- μόνο αποσπάσματα, δεν έγινε συρραφή. Είναι παράθεση αποσπασμάτων.

Ακόμη και στην πλήρη εκδοχή που παρουσίασε στη συνέχεια ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι διαπιστωμένο ότι υπάρχει μια δικαιολόγηση της βίας και μια κατανόηση της οπλοχρησίας. Υπάρχει και άλλη αναφορά ότι «οι μέρες σας είναι μετρημένες» και γενικά υπάρχει μια φρασεολογία που μας εξοικειώνει με τη βία.

Για την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ

Έχει πάρει την υπόθεση αυτή η Δικαιοσύνη στα χέρια της. Ξέρετε πολύ καλά ότι είναι σταθερή, αταλάντευτη θέση αυτής της κυβέρνησης οι θεσμικοί φορείς να αναλαμβάνουν τα των αρμοδιοτήτων τους και να τα διεκπεραιώνουν.

Λοιπόν, όπως είναι φυσικό, μου είναι αδιανόητο να σχολιάσω κινήσεις της Δικαιοσύνης.

Keywords
Τυχαία Θέματα