Κάθοδος των αγροτών στην Αθήνα- Ξεκινούν κρίσιμες επαφές με κυβέρνηση και κόμματα

Στο τραπέζι των διαπραγματεύεσεων έρχονται για να καθίσουν οι αγρότες από την Θεσσαλία και την Βόρεια Ελλάδα που στρέφουν πλέον την προσοχή τους στις επαφές τους με εκπροσώπους της κυβέρνησης και των κομμάτων στην Αθήνα.

Στον κόμβο της Νίκαιας στη Θεσσαλία οι αγρότες συγκεντρώθηκαν και πάλι αλλά δεν προχώρησαν σε αποκλεισμούς δρόμων. Επιπλέον δεν έχει αλλάξει κάτι ως προς τις κινητοποιήσεις των αγροτών των Σερρών και του Έβρου.

Από την άλλη πλευρά,

στη Θεσσαλονίκη, οι αγρότες που βρίσκονταν στην περιοχή του αεροδρομίου, και συγκεκριμένα στη διασταύρωση «Πράσινα Φανάρια», αποφάσισαν να αποχωρήσουν, όπως άλλωστε είχε διαφανεί από τη συνάντηση που είχαν με τον Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, Ξενοφώντα Βεργίνη.

Η συνεχής βροχή δεν αποτελεί εμπόδιο για τους αγρότες της Πελοποννήσου, που συνεχίζουν να δίνουν δυναμικό παρόν στα πέντε μπλόκα που υπάρχουν σε όλους τους νομούς της περιφέρειας, πλην Λακωνίας.

Μετά την κατάληψη των διοδίων Σπαθοβουνίου και την διανομή πορτοκαλιών στους διερχόμενους οδηγούς, σήμερα οι αγρότες πήγαν στα διόδια Ζευγολατιού Κορινθίας, στο 95ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αθηνών – Πατρών και για μία ώρα περίπου σήκωσαν τις μπάρες αφήνοντας να περνούν χωρίς να πληρώνουν οι διερχόμενοι οδηγοί.

Στη συνέχεια οι αγρότες αποχώρησαν χωρίς να δημιουργηθούν περαιτέρω προβλήματα.Αύριο στα δικαστήρια της Κορίνθου, θα δικαστούν οι τέσσερις αγρότες που συνελήφθησαν το απόγευμα της Πέμπτης κατά την διάρκεια επεισοδίων στο μπλόκο του Βέλου, όταν προσπάθησαν να καταλάβουν την εθνική οδό Κορίνθου – Πατρών.

Keywords
Τυχαία Θέματα