Καλύτερη η κατάσταση στο πύρινο μέτωπο στο Μαρκόπουλο [εικόνες]

Ελαφρά βελτιωμένη είναι η κατάσταση με τη φωτιά στο Μαρκόπουλο Αττικής, αφού, σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική, δεν απειλείται πλέον το δάσος Κουβαρά. Νωρίτερα οι φλόγες πέρασαν μέσα από τις αυλές των σπιτιών προκαλώντας ζημιές. Το μεγάλο στοίχημα της πυροσβεστικής είναι τώρα να μειώσει τις εστίες και να την οριοθετήσουν μέσα στη νύχτα.

Δεδομένου ότι οι φωτιά έκαψε πολλές ελιές, δένδρο που σύμφωνα με πληροφορίες κρατά ζωντανή τη φλόγα, με κίνδυνο με μια μικρή ενίσχύση του ανέμου να αναζωπυρωθεί η πυρκαγιά.

Νωρίτερα οι φλόγες έφθασαν μια ανάσα από το δάσος Κουβαρ.

Για το λόγο αυτό δόθηκε και εντολή εκκένωσης της κατασκήνωσης που βρίσκεται εκεί. Εκεί βρίσκονταν 193 παιδιά, που μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο πέρασμά της η φωτιά έκαψε εξοχικά σπίτια και αποθήκες και προκάλεσε υλικές ζημίες σε πολλά άλλα σπίτια. Κάποια στιγμή, μάλιστα, απείλησε και τη μονή της Αγίας Αννης.

«Είμαστε σε τεράστιο κίνδυνο», δήλωσε ο δήμαρχος, ενώ σύμφωνα με το protothema.gr κινδύνεψε τέσσερις φορές να εγκλωβιστεί ο ίδιος από τις φλόγες.

Η φωτιά ξεκίνησε από την περιοχή Χεροβούνι, ανάμεσα στο Μαρκόπουλο και το Πόρτο Ράφτη, απειλώντας οικισμούς με διάσπαρτα σπίτια. Επί τόπου επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις, οι οποίες ενισχύονται καθώς περνάει η ώρα και αποτελούνται πλέον από 80 πυροσβέστες με 30 οχήματα, 43 άτομα πεζοπόρο τμήμα, έξι πυροσβεστικά αεροπλάνα και δύο ελικόπτερα.

Keywords
Τυχαία Θέματα