Καλώς ήλθε το δολάριο, σε ριμέικ …

Τη θυμάστε την Ελληνική ταινία των Σακελλάριου – Γιαννακόπουλου στην οποία οι πεταλουδίτσες ενός καμπαρέ της Τρούμπας, των μέσων της δεκαετίας του ‘ 60 πανηγύριζαν με την εμφάνιση του Αμερικανικού στόλου στη Μαρίνα Ζέας; Η Τρούμπα «πνίγηκε» στο δολάριο από τη Φίλωνος, ως και τη Νοταρά…

Του Γιάννη Βασιλακόπουλου

Σας θυμίζω την εξέλιξη: Τη μερίδα του λέοντος την παίρνει ο κυρ – Σταύρος ( το αφεντικό του καμπαρέ) που τον ενσάρκωνε ο Νίκος Φέρμας και η «μαντάμ» Άννα Καλουτά. Τα «κορίτσια» παίρνουν ψίχουλα..

Μια μόνο γλύτωσε … Η μακαρίτισσα η Νίκη Λινάρδου απάλλαξε την ανάσα της από τους «αμαρτωλούς» καπνούς του μισοσκότεινου καμπαρέ και παντρεύτηκε τον… πτωχό πλην τίμιο δάσκαλο της Αγγλικής – Γιώργο Κωνσταντίνου.

Ζητώ συγνώμη που… σκονίζω με θολούς συνειρμούς αυτήν την… τόσο χαρούμενη μέρα, στο ξημέρωμα της οποίας, βρέχει … 44 δις ευρώ… Αλλά ψάχνω να βρω, ποιος είναι ο στόλος στην περίπτωση μας: Ποιος είναι ο κυρ – Σταύρος που θα τα τσεπώσει γερά… Που θα βρει η αντίστοιχη «Νίκη Λινάρδου» τον πτωχό πλην τίμιο δάσκαλο της Αγγλικής για να γλυτώσει το κορμί της από τις διαστροφές των «μεθυσμένων πελατών»; Τα σκεφτόμουν όλα αυτά καθώς σιγουρευόμουν όλο και πιο πολύ ότι ο Αντώνης Σαμαράς είχε «στήσει» από πριν τις εξελίξεις- όχι υπέρ της χώρας, αλλά υπέρ των τραπεζιτών – και πως, απλά, τα απάνθρωπα, ακριβολογώντας ανθρωποκτόνα μέτρα του «πολυνομοσχεδίου» ήταν η σκανδάλη του εκβιασμού μιας γερμανόδουλης πολιτικής τάξης.

Για το τέλος διαβάστε τι είπε ο Γιάννης Στουρνάρας στην Κύπρια Ευρωβουλευτή Αντιγόνη Παπαδοπούλου : «Δανειστείτε από οποιονδήποτε άλλον εκτός από την Ευρώπη. Μακριά από μνημόνιο» … Καταλάβατε; Είμαστε τα ημιθανή πειραματόζωα…

Keywords
Τυχαία Θέματα