Κακλαμανάκης: Το 1988 ένας πολιτικός με έλιωσε σαν μυρμήγκι – Ο Τσοχατζόπουλος έδωσε εντολή να μην πάω στους Ολυμπιακούς Αγώνες για να πάει ο γιος φίλου του

Ο δύο φορές Ολυμπιονίκης στην ιστιοσανίδα, Νίκος Κακλαμανάκης, σε συνέντευξη του στο Πρώτο Θέμα και στον Βασίλη Τσακίρογλου κατηγορεί τον Άκη Τσοχατζόπουλο για το κόψιμο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Σεούλ αλλά και αποκαλύπτει ότι χρειάστηκε να κάνει προπονήσεις υπό την προστασία σωματοφυλάκων που του παραχώρησε

ο Δημήτρης Αβραμόπουλος αφού είχε δεχθεί απειλές ακόμα και για την ίδια του τη ζωή.

Το 1988 ήμουν ένα 19χρονο παιδί που του τράβηξαν βίαια το χαλί κάτω από τα πόδια πριν πραγματοποιήσει το μεγάλο του όνειρο. Τι πιθανότητες είχε ένα παιδί που κάποιοι πολιτικοί το στέλνουν στο σπίτι του να επιστρέψει και να κερδίσει; Απειροελάχιστες, όμως σε εμένα συνέβη. Ενάντια σε όλες τις πιθανότητες, είπα ότι το καλό θα νικήσει. Λειτούργησα με τη λογική του συμπιεσμένου ελατηρίου: όσο περισσότερο σε πατάνε μέσα στο χώμα τόσο πιο πολύ θα εκτιναχτείς να βρεις πάλι ο οξυγόνο. Και με εμένα έτσι έγινε, γιατί με πίεσαν πολύ βαθιά μέσα στο χώμα» τονίζει ο Ολυμπιονίκης.

Το 1988 ένας πολιτικός με έλιωσε σαν μυρμήγκι. Έδωσε εντολή να προτιμηθεί στη θέση μου ένας αθλητής τον οποίο είχα κερδίσει σε δεκατρείς από τις δεκατέσσερις προκρίσεις για την Ολυμπιάδα. Και αυτό το έμαθα μόλις πριν από 7-8 χρόνια, καθώς μου το αποκάλυψε ένας φίλος του τεχνικού συμβούλου της Ελληνικής Ομοσπονδίας της Ιστιοπλοΐας, Ηλία Καρώνη. Ο Καρώνης, δυστυχώς πέθανε από καρκίνο και θέλοντας να ελαφρώσει την ψυχή του, εξομολογήθηκε ότι ο αποκλεισμός μου το 1988 «δεν ήταν επιλογή δική μου, ήταν εντολή του Τσοχατζόπουλου. Εγώ δεν μπορούσα να κάνω τίποτα». Από ότι ακούστηκε ο Άκης Τσοχατζόπουλος ήταν αδελφικός φίλος με τον πατέρα του αθλητή που τελικά επελέγη».

Το 2000 ο Νίκος Κακλαμανάκης υποχρεώθηκε να κάνει προετοιμάσει παρέα με σωματοφύλακες, αφού η επιλογή του να καταγγείλει τα κακώς κείμενα στον αθλητισμό τον έφερε αντιμέτωπο ακόμα και με ανθρώπους της νύχτας.

Στη κορύφωση της καριέρας μου, μετά το χρυσό το 1996, ανάμεσα σε δυο Παγκόσμια Πρωταθλήματα που κέρδισα, ήρθε η Ολυμπιάδα του Σίδνεϊ. Ενώ βρισκόμουν σε προετοιμασία εμφανίστηκε ένας τύπος που είχε μαγαζιά της νύχτας και μου είπε: «Έχω τον τρόπο μου να μην φτάσεις μέχρι τους Ολυμπιακούς». Απειλούσε ότι θα μου σπάσει τα γόνατα, θα με σκοτώσει. Ζήτησα τη βοήθεια του τότε δημάρχου Αθηναίων, του κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου, ο οποίος μου παραχώρησε για κάποια περίοδο άνδρες της προσωπικής του ασφαλείας. Εγώ δεν είχα τη δυνατότητα να προσλάβω σωματοφύλακες. Αλλά τα νεύρα δεν άντεξαν. Στο Σίδνεϊ δεν απέδωσα όπως θα ήθελα και αυτό ήταν για εμένα καταστροφικό… Ο δικός μου αγώνας δεν ήταν ενάντια στους καλύτερους αθλητές από 40 χώρες του κόσμου, πάλευα έναντια σε ένα διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα.

Πηγή: entertv.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα