Κάιρο: Βομβιστική επίθεση στο Αρχηγείο της Αστυνομίας [εικόνες-βίντεο]

Συναγερμός έχει σημάνει τις τελευταίες ώρες στο Κάιρο όπου τρεις ισχυρές εκρήξεις έξω από τα κεντρικά γραφεία της αστυνομίας και στο μετρό της πόλης, έχουν σπείρει τον θάνατο και τον πανικό.

Όπως μετέδωσε η αιγυπτιακή τηλεόραση, τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και 50 τραυματίστηκαν στην επίθεση που σημειώθηκε κοντά σε σταθμό του μετρό του Καΐρου

στη συνοικία Ντόκι.

Στην ιστοσελίδα της, η κρατική τηλεόραση

αναφέρει ότι μεταξύ των τραυματιών είναι και τρεις αστυνομικοί.

Νωρίτερα στο κέντρο της αιγυπτιακής πρωτεύουσας, τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν στην επίθεση κατά του αρχηγείου της αστυνομίας και περισσότεροι από 70 τραυματίστηκαν.

Η αιγυπτιακή τηλεόραση μετέδωσε μαρτυρίες κατοίκων σύμφωνα με τις οποίες, ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον κτιρίων αμέσως μετά την ισχυρή έκρηξη, ενώ πυκνοί μαύροι καπνοί έχουν καλύψει το κέντρο της πόλης.

Μάλιστα, ένας βαθύς κρατήρας τρύπησε το πεζοδρόμιο έξω από το γενικό αρχηγείο της αστυνομίας, όπως φαίνεται και στην παρακάτω φωτογραφία.

Οι εκρήξεις σημειώνονται την επομένη της επίθεσης στην πόλη Μπένι Σουέιφ, νοτίως του Καΐρου, κατά την οποία πέντε αστυνομικοί σκοτώθηκαν. Οι υπηρεσίες ασφαλείας αποτελούν συχνά στόχο σειράς επιθέσεων που συγκλονίζουν την Αίγυπτο από τον Ιούλιο, όταν ο στρατός απέπεμψε τον ισλαμιστή πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι.

Τον Δεκέμβριο 16 άνθρωποι, στην πλειοψηφία τους αστυνομικοί, σκοτώθηκαν σε επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο εναντίον των κεντρικών γραφείων των υπηρεσιών ασφαλείας στη βόρεια πόλη Μανσούρα.

Η μεταβατική κυβέρνηση αποδίδει την ευθύνη για τις επιθέσεις αυτές στη Μουσουλμανική Αδελφότητα, το κόμμα από το οποίο προέρχεται ο Μόρσι.

Keywords
Τυχαία Θέματα