Και το όνομα αυτού: Γεώργιος Αλέξανδρος Λουδοβίκος- Τι συμβολίζει το όνομα του βασιλικού βρέφους

Ο νεογέννητος διάδοχος του πριγκιπικού ζεύγους της Βρετανίας, των Κέιτ και Ουΐλιαμ, θα φέρει τρία μικρά ονόματα : Γεώργιος Αλέξανδρος Λουδοβίκος, όπως ανακοίνωσε σήμερα επίσημα το Παλάτι του Κένσινγκτον, η κατοικία του δούκα και της δούκισσσας του Κέμπριτζ.

Για τον βασιλικό τίτλ θα φέρει στο εξής το αγόρι ότι αυτός θα είναι: «Αυτού Υψηλότητα πρίγκιπας Γεώργιος του Κέμπριτζ», αναφέρουν στο σημερινό ανακοινωθέν τους ο δούκας και η δούκισσα του Κέμπριτζ.

Τι σημαίνει το όνομα του πρίγκιπα του Κέιμπριτζ

Σύμφωνα με τον ιστότοπο iefimerida

Τζορτζ: Είναι το όνομα του προ-προπάππου του (Τζορτζ VI), ο οποίος ήταν ο τελευταίος βασιλιάς της Αγγλίας που πήρε τον τίτλο του κατόπιν επιλογής. Οι φίλοι τον φώναζαν Μπέρτι.

Αλεξάντερ: Το συγκεκριμένο όνομα -το οποίο ήταν αρκετά ψηλά στα γραφεία στοιχημάτων- έχει ιδιαίτερο συμβολισμό: Το είχαν αρκετοί βασιλιάδες από το Σκωτία από το 13ο κιόλας αιώνα. Επίσης, η βασίλισσα Αλεξάνδρα ήταν σύζυγος του βασιλιά Εντουαρντ VII και γιαγιά του βασιλιά Τζορτ VI.

Λούις: Προέρχεται από το πλήρες όνομα του πατέρα του, πρίγκιπα Γουίλιαμ που είναι «Γουίλιαμ, Αρθουρ, Φίλιπ, Λούις», προς τιμήν του Λούις Μάουντ Μπάτεν ο οποίος ήταν θείος του πρίγκιπα Φίλιππου -συζύγους της Ελισσάβετ- και μέντορας του Καρόλου. Δολοφονήθηκε το 1979 από τον IRA.

Keywords
Τυχαία Θέματα