Ιταλία: Κορυφώνονται οι συζητήσεις για τη ψήφο εμπιστοσύνης

«Η κυβερνητική πλειοψηφία είναι πιο περιορισμένη αλλά συγχρόνως πιο συμπαγής», τόνισε πριν λίγο ο Ιταλός πρωθυπουργός, Ενρίκο Λέττα, κατά την παρέμβασή του στη βουλή της Ρώμης, από την οποία πρόκειται να λάβει, σήμερα το μεσημέρι, νέα ψήφο εμπιστοσύνης.

Η νέα αυτή «επαλήθευση» της κοινοβουλευτικής στήριξης της κυβέρνησης κρίθηκε αναγκαία μετά την αποχώρηση από την πλειοψηφία, της

«Φόρτσα Ιτάλια» του Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Στη βουλή η κυβέρνηση χαίρει ευρείας πλειοψηφίας. Στην γερουσία, μπορεί να στηριχτεί σε 171 ψήφους σε σύνολο 315.

«Πρέπει να ταχθούμε με όσους αγαπούν την Ευρώπη, έστω και αν γνωρίζουμε τα όρια της, διότι χωρίς την Ευρωπαϊκή Ένωση θα ξαναβυθιστούμε στον Μεσαίωνα», τόνισε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

Ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Ρώμης πρόσθεσε ότι «ζητά, σήμερα, ψήφο εμπιστοσύνης για μια νέα αρχή, για να γίνει σαφές ότι υπάρχει μια τομή ανάμεσα στο χθες και το σήμερα».

Την ώρα που στο κοινοβούλιο της Ρώμης βρίσκεται σε εξέλιξη η συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, σε πολλές περιοχές της Ιταλίας συνεχίζεται η διαμαρτυρία των οδηγών φορτηγών κατά της οικονομικής πολιτικής λιτότητας, με τη στήριξη βιοτεχνών, εμπόρων και φοιτητών.

Πηγή:zougla.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα