ΗΠΑ: Αβάσταχτο κρύο μέχρι και… για πολικές αρκούδες

Το μεγαλύτερο μέρος των Ηνωμένων Πολιτειών και του Καναδά παραμένει στο έλεος της «αρκτικής εισβολής». Ενδεικτικό του ψύχους που επικρατεί είναι το γεγονός ότι έως και η πολική αρκούδα του ζωολογικού κήπου του Σικάγο επέστρεψε στη φωλιά της.
Στη Νέα Υόρκη καταγράφηκαν χθες οι χαμηλότερες θερμοκρασίες εδώ και 100 χρόνια, αλλά αυτές που έχουν πληγεί περισσότερο είναι οι μεσοδυτικές πολιτείες. Το χθεσινό ρεκόρ κατέχει το Εμπάρας της Μινεζότα με -37 βαθμούς Κελσίου.
Η θερμοκρασία το πρωί στη Νέα

Υόρκη ήταν στους -15 βαθμούς στο Σέντραλ Παρκ, όπου το προηγούμενο ρεκόρ είχε καταγραφεί το 1896 με -14,4 βαθμούς. Καθόλη τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας η θερμοκρασία δεν ξεπέρασε τους -10 βαθμούς στη μεγαλύτερη πόλη των ΗΠΑ.
Τουλάχιστον 49 αμερικανικές πόλεις έσπασαν το ρεκόρ χαμηλής θερμοκρασίας της 7ης Ιανουαρίου, ανάμεσά τους η Φιλαδέλφεια με -15,5 βαθμούς και η Βαλτιμόρη με -16,1 βαθμούς.
Νοτιότερα, στην Ατλάντα, όπου έκανε περισσότερο κρύο από ό,τι στο Ανκορατζ, τη μεγαλύτερη πόλη της Αλάσκας, καταγράφηκε θερμοκρασία -14,4, σπάζοντας ένα ρεκόρ που χρονολογείται από το 1970.
Η υψηλότερη θερμοκρασία χθες ήταν -14 βαθμοί Κελσίου στο Σικάγο (που γινόταν αισθητή ως -28 βαθμοί) και -7,7 βαθμοί (που γινόταν αισθητή ως -12) στο Νάσβιλ του Tενεσί.
Στο Μόντρεαλ, την Oττάβα και το Τορόντo ακόμη και οι πιο σκληραγωγημένοι Καναδοί διαμαρτυρήθηκαν για το κρύο και τις διακοπές της ηλεκτροδότησης.
Παντού στις Ηνωμένες Πολιτείες οι αρχές προειδοποιούσαν τον πληθυσμό ότι οι χαμηλές θερμοκρασίες σε συνδυασμό με τις ριπές των ανέμων μπορεί να αποβούν θανατηφόρες.Σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία, οι θερμοκρασίες θα αρχίσουν να ανεβαίνουν από σήμερα.

Keywords
Τυχαία Θέματα