Ηλεκτρονικό πόθεν έσχες από το 2015

Ένα νέο όπλο στη φαρέτρα της για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής θα αποκτήσει από το 2015 η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων με τη συνεργασία ακόμη 11 φορέων του Δημοσίου.

Το έργο «Ηλεκτρονικό Πόθεν Έσχες» παρουσιάστηκε σήμερα στη ΓΓΠΣ από τον επικεφαλής

Χ. Τσαβδάρη, παρουσία του γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λ. Ρακιντζή και του γενικού γραμματέα Διαφάνειας Π. Σούρλα.

Όπως τονίστηκε στην εκδήλωση, από το 2015 όλες οι δηλώσεις πόθεν έσχες από τους υπόχρεους θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά, διαδικασία η οποία αφενός θα συντελέσει στο να περιοριστεί το «χαρτομάνι» των χειρόγραφων δηλώσεων, οι οποίες είναι δύσκολο σήμερα να ελεγχθούν στο σύνολό τους, και αφετέρου θα διευκολύνει τις ηλεκτρονικές διασταυρώσεις.

Με την ενεργοποίηση του έργου οι ελεγκτικοί μηχανισμοί θα έχουν τη δυνατότητα άμεσα να βλέπουν ποιοι υπόχρεοι δεν υπέβαλαν δήλωση, διαφορές και προσαύξηση περιουσίας σε σχέση με προηγούμενες δηλώσεις και ασυμφωνίες με την πραγματική περιουσιακή κατάσταση όπως αυτή προκύπτει από τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το Υπουργείο Οικονομικών μέσω τραπεζών, υποθηκοφυλακείων και συμβολαιογράφων.

zougla.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα