Η συγκλονιστική διάσωση της γυναίκας στο Χαλάνδρι από τα ορμητικά νερά-Τι λέει ο άνθρωπος που της έσωσε τη ζωή[εικόνες]

H εικόνα με την εγκλωμισμένη γυναίκα στο αυτοκίνητo της με τα ορμητικά νερά να απειλούν τη ζωή της και δυο ανθρώπους να προσπαθούν να τη σώσουν έκακαν το γύρο του κόσμου.

Οι φωτογραφίες του Γιάννη Κολεσίδη για το Reuters είναι συγκλονιστικές και δεν αποτυπώνουν μόνο τις καταστροφές από την απίστευτη θεομηνία που έπληξε την Αττική το πρωί της Παρασκευής αλλά δείχνουν πως ακόμη υπάρχουν άνθρωποι.
Η γυναίκα που λίγο έλειψε να πνιγεί από τα ορμητικά νερά είναι 45 ετών και σύμφωνα με πληροφορίες μητέρα τριών παιδιών. Στα

10 λεπτά της κόλασης που έζησε, έπαθε υποθερμία, ενώ έσπασε και το πόδι της. Αλλά σώθηκε…

Για καλή της τύχη, την ώρα εκείνη είδαν την προσπάθειά της να μην παρασυρθεί κάτοικοι της περιοχής. Και δυο από αυτούς έσπευσαν να τη βοηθήσουν. Ο ένας από αυτούς είναι ο Αριστείδης Παπαϊωάννου, που μίλησε στην πρωινή εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στο ΣΚΑΪ και περιέγραψε τα δραματικά λεπτά.

«Όπως κατέβαινε το νερό, εγκλώβισε το αμάξι στη γωνία. Όπως έβγαινα στο μπαλκόνι την είδα να φωνάζει βοήθεια. Πιστεύω όποιος άνθρωπος και να το έβλεπε θα έκανε το ίδιο. Ανέβηκα στο αμάξι και προσπάθησα να την τραβήξω. Η διαδικασία κράτησε δέκα λεπτά. Δεν μπορείς να έχεις αίσθηση του χρόνου. Έσπασε και το πόδι της και είχε πάθει υποθερμία. Είχε σφηνώσει το πόδι της στο τζιπ. Μετά ήρθε κι άλλος κόσμος να βοηθήσει»

ΚΑΡΕ-ΚΑΡΕ Η ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΔΙΑΣΩΣΗΣ

Σήμερα, μια μέρα μετά την απίστευτη νεροποντή που «έπνιξε» όλο το Λεκανοπέδιο, ο καιρός δε θυμίζει σε τίποτα τις δραματικές στιγμές της Παρασκευής. Έχουν μείνει μόνο οι ανοιχτές πληγές. Οι ανοιγμένοι δρόμοι, τα πλημμυρισμένα σπίτια, τα πεσμένα δέντρα, τα κατεστραμμένα αυτοκίνητα. Η Αττική μετρά τις πληγές της γιατί τα λεφτά για τα αντιπλημμυρικά χάθηκαν και τα έργα έμειναν… μακέτες.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: REUTERS

Keywords
Τυχαία Θέματα