Η πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής κατά της διαφθοράς υπό τον Ι. Τέντε

Την πρώτη της συνεδρίαση στο υπουργείο Δικαιοσύνης, πραγματοποίησε σήμερα η επιτροπή εθνικής εθνικής στρατηγικής για την καταπολέμηση της διαφθοράς, υπό τον τέως εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε. Η συνεδρίαση ξεκίνησε με την παρουσία των υπουργών Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου και Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Έχω τη χαρά να σας καλωσορίσω σήμερα και να σας φιλοξενήσω εδώ για όσο καιρό χρειαστείτε.

Με την ίδρυση της αρχής αυτής, του Εθνικού Συντονιστή κατά της διαφθοράς, η κυβέρνηση δείχνει εμπράκτως το ενδιαφέρον της να αντιμετωπίσει τα φαινόμενα διαφθοράς ακόμη περισσότερο και αποτελεσματικά» ανάφερε ο κ. Αθανασίου στην έναρξη της συνεδρίασης για να προσθέσει: «Είναι ένα μήνυμα που είχε στείλει προεκλογικά ο πρωθυπουργός, ο οποίος είχε πει ότι θα υπάρξει μηδενική ανοχή στη διαφθορά. Αυτό προσπαθούμε να κάνουμε πράξη. Η δε παρουσία εδώ του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, φίλου Κυριάκου Μητσοτάκη, συμβολίζει τη θέληση και αποφασιστικότητα της Κυβέρνησης να πατάξει τη διαφθορά σε όλα τα επίπεδα. Συνεπώς ο θεσμός αυτός θα βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση αλλά και θα αποκαταστήσει το κύρος της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση διότι οι εκθέσεις που έχουν συνταχθεί την έχουν αδικήσει».

Στην επιτροπή συμμετέχουν μεταξύ άλλων ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης Νικόλας Κανελλόπουλος, ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ Νικόλαος Στασινόπουλος, ο επικεφαλής της αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος Παναγιώτης Νικολούδης, ο γενικός επιθεωρητής δημόσιας διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής και εκπρόσωπος της οικονομικής αστυνομίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα