Η εξειδίκευση των μέτρων θα κρίνει την τελική συμφωνία των «τριών»

Tο απόγευμα της Τετάρτης στη νέα συνάντηση που θα έχουν οι κυβερνητικοί εταίροι αναμένεται να οριστικοποιηθούν τα μέτρα των 11,5 δισ. ευρώ, καθώς η χθεσινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου ολοκληρώθηκε χωρίς οριστικές αποφάσεις.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος τόνισε ότι δεν τίθεται θέμα συνοχής της κυβέρνησης, αλλά της οικονομίας. «Η κοινωνία δεν αντέχει άλλο, πρόσθεσε, υπάρχουν απαράβατα όρια, όπως η περικοπή των αναπηρικών επιδομάτων και υπογράμμισε ότι η τρόικα δεν αποδέχθηκε το σύνολο των οικονομικών μέτρων του υπουργείου Οικονομικών».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης δήλωσε ότι τα μέτρα πρέπει να είναι δίκαια για να μη ματώσουν άλλο τα χαμηλά εισοδήματα. «Οι Ευρωπαίοι πρέπει να κατανοήσουν ότι οι Έλληνες δεν αντέχουν άλλο, για τη ΔΗΜΑΡ τίποτα δεν είναι δεδομένο», ανέφερε ο κ. Κουβέλης.

«Η συνοχή της κυβέρνησης είναι αδιαμφισβήτητη, όλοι προσπαθούμε για το καλύτερο. Δεν υπάρχει καλός και κακός», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδικογλου. Πρόσθεσε ότι «δε θέλουμε οριζόντιες περικοπές των συντάξεων». Παραδέχθηκε ωστόσο ότι τέθηκε θέμα για την αποτελεσματικότητα ορισμένων μέτρων.

Keywords
Τυχαία Θέματα